Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania avertizează ferm Polonia să nu trimită tancuri Leopard în Ucraina: Nu mi se pare deosebit de prietenos pentru alianță

DW
boris pistorius ministru Aparare Germania

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a calificat drept o acțiune neprietenoasă din partea Poloniei posibila furnizare de tancuri Leopard Ucrainei fără autorizația Berlinului. „Polonia nu ar trebui să transfere tancuri Leopard către Ucraina fără acordul Berlinului”, transmite oficialul german. Declarația a fost făcută de noul ministru al apărării al Germaniei la postul de televiziune ZDF.

Potrivit acestuia, Berlinul nu a primit încă o solicitare din partea Varșoviei de ridicare a interdicției de reexport de tancuri. "Dacă Polonia, așa cum spune ea, face acest lucru fără permisiune, atunci vom comenta când se va întâmpla acest lucru. Nu mi se pare deosebit de prietenos pentru alianță", a spus Pistorius la ZDF.

Vezi și: Livrarea de tancuri nemțești Leopard 2 către Ucraina, în aer! Producător: ‘Nu este posibil nici din punct de vedere juridic, nici economic’

Anterior, au fost informații că Germania a primit joi o cerere oficială din partea unuia dintre aliați pentru permisiunea de a transfera tancuri Leopard fabricate în Germania către Ucraina. Declarația a fost făcută de ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace. Ministrul britanic și-a exprimat speranța că anul acesta Ucraina va avea cât mai multe tancuri. Wallace consideră că Occidentul ar trebui să transmită clar Kremlinului că nu are de gând să renunțe, ci, dimpotrivă, "își dublează eforturile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.