Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania bate cu pumnul în masă după amenințările lui Putin: Finlanda și Suedia au nevoie de proces rapid e ratificare

DW
Annalena Baerbock

Germania a făcut toate pregătirile pentru un proces rapid de ratificare în cazul în care Finlanda și Suedia decid să solicite aderarea la NATO, a declarat duminică ministrul de externe Annalena Baerbock, citat de Reuters. Ministrul de externe german Annalena Baerbock a subiniat nevoia ambelor țări - Suedia și FInlanda - de garanții de securitate. „Germania a pregătit totul pentru a face un proces de ratificare rapidă”, a declarat Baerbock reporterilor în a doua zi de discuții cu omologii săi din NATO la Berlin, scrie Agerpres.

Citește și: Serghei Lavrov a băgat în ședință fulger experții în Apărare, după ce a acuzat UE că a devenit agresivă: discuții despre Ucraina

Ministrul a adăugat că miniștrii au convenit sâmbătă, în cadrul unui dineu, că nu ar trebui să existe o zonă gri între momentul în care acestea depun cererea de aderare și cel în care aderă. „Dacă se decid să adere, pot adera rapid... Trebuie să ne asigurăm că le vom oferi garanții de securitate, nu trebuie să existe o perioadă de tranziție, o zonă gri, în care statutul lor să fie neclar", a spus ea.

De asemenea, ministrul s-a referit la perioada de ratificare care poate dura până la un an, timp în care țările nordice nu vor fi încă protejate de articolul 5 al NATO, care garantează că un atac asupra unui aliat este un atac asupra tuturor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.