Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania cere ajutorul americanilor în disputa pe care o are cu Turcia

reuters
Incirlik, nemti

Germania a cerut miercuri ajutorul Statelor Unite pentru rezolvarea disputei dintre Berlin şi Ankara cu privire la accesul la baza aeriană turcă de la Incirlik, relatează joi DPA, conform agerpres.

Astfel, în timpul vizitei sale la Washington, ministrul de externe german Sigmar Gabriel i-a cerut secretarului de stat american Rex Tillerson să-şi folosească influenţa după ce Turcia a refuzat accesul unei delegaţii parlamentare germane la baza de la Incirlik, unde se află 268 de militari germani care participă la operaţiunea coaliţiei internaţionale de luptă împotriva grupării Statul Islamic.

Erdogan pune piciorul în prag la Washington: 'Vom acţiona fără să întrebăm pe nimeni'

Decizia de a bloca vizita delegaţiei germane, care urma să sosească marţi, a fost luată în parte ca răspuns la decizia Berlinului de a acorda azil politic unor militari turci după lovitura de stat eşuată din 15 iulie anul trecut din Turcia.

"Cred că americanii se vor folosi de oportunităţile pe care le au pentru a discuta cu partea turcă pentru a-i transmite că trebuie să avem o altfel de relaţie decât cea actuală", a spus Sigmar Gabriel.

După refuzul Ankarei de a permite vizita delegaţiei germane, Berlinul ia în considerare posibilitatea retragerii trupelor de la Incirlik şi mutarea acestora în Iordania ca alternativă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.