Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania consideră nerealistă o schimbare a tratatelor europene

thelocal.fr
merkel si macron

Guvernul german a transmis luni că o schimbare a tratatelor europene la ora actuală "nu este realistă", o reacţie în legătură cu planurile în acest sens evocate înainte de alegerea sa de către preşedintele francez Emmanuel Macron, aşteptat luni la Berlin, transmite AFP. "La ora actuală, schimbările în tratate nu sunt realiste", a declarat într-o conferinţă de presă o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Finanţe german, Friederike von Tiesenhausen.

Or, introducerea unui post de ministru de finanţe al zonei euro, în legătură cu ideea de a crea un buget al zonei euro, două idei apărate de noul şef de stat francez, ar implica astfel de schimbări şi ratificarea lor de către statele membre, a subliniat purtătoarea de cuvânt a lui Wolfgang Schäuble. Ea a spus că în acest moment este nevoie mai degrabă de o "abordare pragmatică" şi folosirea posibilităţilor existente "pentru întărirea zonei euro". "Orice guvern este de acord să considere că, în situaţia dificilă pe care o avem în Europa, cu importante forţe centrifuge, ideea unei schimbări a tratatelor nu este o idee bună", a spus şi purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Martin Schöffer, conform Agerpres.

Macron a pledat în trecut în favoarea unui 'tratat refondator' în Uniunea Europeană pentru a pune în practică ideile pe care le propune, în special o mai mare integrare a zonei euro, cu un ministru de finanţe, un buget autonom prevăzut cu o 'capacitate de împrumut' şi o implicare a parlamentarilor din zona euro. Cancelarul german Angela Merkel a vorbit la rândul său în trecut despre ideea unui buget al zonei euro, însă într-un cadru bine definit, care să vină în ajutorul ţărilor în dificultate pentru ca ele să pună în aplicare reforme economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.