Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania consideră Pakistanul 'piesa de greutate' în procesul de pace din Afganistan

PAKISTAN-UNREST-BLAST

Pakistanul va juca un rol extrem de important în procesul de pace din Afganistan, a estimat marţi ministrul de externe german Heiko Maas, care se află într-o vizită la Islamabad, transmite dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Toți șoferii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu polițele RCA

Potrivit oficialului german, atât ţara sa, cât şi Pakistanul au un rol esenţial de jucat - Germania ca al doilea mare furnizor de trupe în Afganistan, iar Pakistanul în calitate de ţară vecină.

Germania contribuie cu 1.300 de militari la misiunea Resolute Support, aflată sub comandament NATO şi al cărei obiectiv este de a pregăti forţele de securitate afgane, pe fondul sporirii presiunilor din partea talibanilor, care controlează suprafeţe întinse din ţară.

În vara anului trecut, SUA au operat o schimbare în politica lor tradiţională de a refuza un dialog direct cu islamiştii. Washingtonul şi-a propus să ajungă la un acord de pace cu talibanii până la finalul lui iunie, atunci când afganii urmează să-şi aleagă un nou preşedinte.

Şeful diplomaţiei pakistaneze Shah Mehmood Qureshi a salutat marţi schimbarea poziţiei (SUA, n.red.), afirmând că ţara sa ''susţine de mult timp că singura modalitate de a avansa este un acord de pace negociat''.

În prima sa vizită în Pakistan ca ministru de externe, Maas a salutat contribuţia autorităţilor de la Islamabad la eforturile de pace, spunând că paşii politici corecţi vor consolida imaginea ţării asiatice în lume.

Unele state occidentale şi guvernul afgan acuză serviciile de informaţii pakistaneze de sprijinirea extremiştilor islamişti din regiune, ceea ce riscă să destabilizeze ţările vecine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.