Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania e în ALERTĂ: Un soft pentru alegerile din 24 septembrie are GRAVE DEFICIENȚE

hackeri

Experţi în securitate informatică au descoperit deficiente grave la un program informatic folosit pentru înregistrarea rezultatelor alegerilor parlamentare din 24 septembrie din Germania, a dezvăluit joi săptămânalul Die Zeit, relatează AFP.

Potrivit organizaţiei Chaos Computer Club (CCC), una dintre cele mai influente organizaţii de hackeri din Europa, citată de revistă, transmiterea datelor electorale din municipalităţi către Comisia Electorală nu este protejată de un sistem de codare sau de un sistem de autentificare eficient.

Citește și: Facebook aruncă bomba! Ce amestec a avut Rusia în campania prezintențială din Statele Unite

Acest program informatic are probleme atât de grave încât nu trebuie folosit niciodată în alegerile germane, a afirmat un purtător de cuvânt al CCC, Linus Neumann, citat de Die Zeit.

"Nu există un sistem de codare real, ci doar un sistem de mascare", a adăugat el, scrie agerpres.ro.

"Posibilităţile unui atac (informatic) şi deficienţele sunt atât de mari încât ne-au depăşit cele mai grave temeri", a spus el.

Citește și: Tudose cere ajutorul Băncii Mondiale! Ce autostradă de mare anvergură vrea să proiecteze

Inventatorul programului PC-Wahl, Volker Berninger, a negat însă că alegerile legislative, în urma cărora cancelarul Angela Merkel ar putea obţine cel de-al patrulea mandat, pot fi manipulate în acest mod.

"În cel mai rău caz, cineva ar putea provoca confuzie", a insistat el. "Atunci ar exista rezultate false pe Internet, însă pe hârtie vom avea întotdeauna rezultatele corecte", a adăugat el.

Citește și: Veste proastă pentru șoferi! Cu cât se vor scumpi carburanții chiar înainte de a introduce faimoasa acciză și din ce cauză

Pirateria şi spionajul informatic sunt în centrul unei ample dezbateri în Germania, în condiţiile în care Camera Deputaţilor (Bundestag-ul) a fost în trecut victima unor importante atacuri cibernetice.

Potrivit revistei Die Zeit, Comisia Electorală încearcă în prezent să rezolve deficienţele informatice.

Citește și: Reacția inedită a Olguței Vasilescu! Ce a postat ministrul pe Facebook în urma mesajului dur al Gabrielei Cristea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.