Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania e sub ASEDIU: Număr record de refugiați

refugiati

Poliţia federală germană a anunţat că între luni dimineaţa şi marţi dimineaţa în gările din Bavaria au sosit 2.200 de refugiaţi care au trecut anterior graniţa cu Austria, acesta fiind un număr record de la începutul crizei imigranţilor ilegali, transmite AFP.

Cu o zi în urmă şi în Austria, la Viena, s-a înregistrat un nivel record al sosirilor imigranţilor clandestini, într-o singură zi ajungând aici 3.600 de refugiaţi cu trenuri provenite din Ungaria. Dar marţi autorităţile ungare au decis să nu mai permită refugiaţilor să intre în gara din Budapesta, astfel că aceştia nu îşi mai pot continua călătoria cu trenul către vestul Europei.

Germania se aşteaptă să primească anul acesta circa 800.000 de cereri de azil din partea unor astfel de refugiaţi veniţi din afara Europei, dar şi a multora din Balcani. Drept urmare, guvernul de la Berlin intenţionează să intensifice repatrierea refugiaţilor a căror cerere de azil nu poate fi justificată de războaie sau de represiuni politice, cum sunt cei proveniţi din ţările grupate în aşa-numita zonă a Balcanilor Occidentali, şi să acorde în schimb atenţie celor care vin din zone de conflict, cum este cazul sirienilor.

Între timp, Germania a readus în discuţie controversata propunere a repartizării refugiaţilor prin cote obligatorii, deşi aceasta nu a întrunit suficient sprijin în cadrului Consiliului European din luna iunie, liderii europeni convenind în schimb ca statele lor să preia în mod 'voluntar' 60.000 de refugiaţi în următorii doi ani. După o întâlnire avută cu premierul spaniol Mariano Rajoy, cancelarul german Angela Merkel a cerut o 'redistribuire echitabilă' a refugiaţilor, făcând apoi aluzie la faptul că în caz contrar s-ar putea pune în discuţie menţinerea spaţiului Schengen, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.