Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania elimină testele Covid gratuite pentru a crește rata vaccinării

theleftberlin.files.wordpress.com
Angela Merkel CDU

Germania elimină testele Covid gratuite, în speranța că astfel va relansa campania de vaccinare, care bate pasul pe loc. Decizia a fost anunțată marți de oficialii guvernului și de liderii landurilor germane. Pentru că Germania are suficiente doze de vaccin anti-Covid, „vom renunța la testele Covid gratuite începând cu 11 octombrie”, spune Angela Merkel.

Cancelarul consideră că măsura va crește rata vaccinării în mod „semnificativ”. După ce, la apogeul campaniei de vaccinare, statul vaccina aproximativ un milion de cetățeni pe zi, frecvența inoculărilor a scăzut dramatic în timpul vacanței de vară.

52 de milioane de nemți au primit până acum cel puțin o doză a vaccinului, sau 62,5% din populație.

Începând cu 11 octombrie, cei care nu acceptă vaccinul vor fi nevoiți să plătească testele Covid, necesare pentru a primi acces în cinematografe, restaurante sau săli de fitness. Dovada vaccinării sau un test negativ pentru Covid sunt necesare în zonele în care rata de incidență stabilită pentru ultimele 7 zile depășește 35 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Excepții pentru gravide

Testele gratuite vor fi în continuare valabile pentru persoane care nu pot fi vaccinate din motive medicale, pentru femei însărcinate sau pentru copiii din grupe de vârstă pentru care nu există vaccinuri aprobate, potrivit decretului adoptat la întâlnirea dintre Angela Merkel și liderii celor 16 landuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.