Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania este alături de naţiunile din Pacific în lupta împotriva schimbărilor climatice

RFI
schimbari climatice seceta

Lumea trebuie să se unească în lupta împotriva schimbărilor climatice, a fost apelul lansat sâmbătă de ministrul german de externe, Annalena Baerbock, cu ocazia unei vizite pe insula Palau din Pacific, transmite DPA.

"Urgenţa de mediu nu este o criză izolată. Este cea mai gravă chestiune de securitate din aceste timpuri", a declarat ea cu ocazia vizitei în unul dintre locurile cel mai grav afectate de schimbările climatice. Creşterea nivelului apelor mărilor şi oceanelor pune sub semnul întrebării însuşi existenţa statului insular Palau peste câteva generaţii, potrivit Agerpres.

"Trebuie să recunoaştem că răspunsul nostru, al comunităţii internaţionale, a fost insuficient şi sprijinul pe care l-am oferit a fost prea limitat", a adăugat şefa diplomaţiei germane.

Precizând că este primul ministru de externe german care vizitează Palau din ultimii 120 de ani, Baerbock a declarat că Germania este în prezent pregătită să întreţină relaţii mai apropiate atât cu Palau cât şi cu alte state insulare din regiunea Pacific.

"Cred că a venit timpul să venim aici şi nu doar să vă ascultăm de la distanţă", a mai susţinut Baerbock, anunţând că Germania a numit-o pe Beate Grzeski ca trimis special pentru naţiunile insulare din Pacific.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.