Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania este alături de SUA în privinţa Siriei: 'Căutăm soluţii non-violente'

 Sigmar Gabriel

SUA le-au declarat aliaţilor lor că sunt în căutarea unei soluţii 'non-violente, non-militare' la conflictul din Siria, a afirmat ministrul german de externe, Sigmar Gabriel, aflat la reuniunea G7 din oraşul italian Lucca, transmite DPA, conform agerpres.

Secretarul de stat 'Rex Tillerson a spus în mod explicit că ei (Washingtonul) caută o cale non-violentă, non-militară', le-a declarat ministrul german reporterilor, apreciindu-l pe omologul său american pentru 'o poziţie foarte realistă şi clară'.

EXPLOZIE puternică în Turcia. Mai mulţi oameni sunt răniţi - FOTO/VIDEO

'Îl sprijinim puternic în demersul său de mâine de la Moscova', a indicat Gabriel, referindu-se la discuţiile pe care şeful diplomaţiei americane le va avea cu ministrul de externe rus, Serghei Lavrov.

'Cred că este aproape de neconceput ca Rusia să dorească să stea de partea unui regim atât de criminal precum cel al lui Bashar al-Assad (preşedintele sirian, n.r.) pe termen lung', a mai spus ministrul german.

Miniştrii de externe din ţările membre G7 au început lucrările zilei de marţi cu o reuniune lărgită asupra Siriei, la care mai participă Turcia şi o serie de ţări arabe.

Gazda reuniunii, ministrul de externe italian, Angelino Alfano, a explicat luni că scopul este găsirea unor modalităţi de relansare a procesului de identificare a unei soluţii politice în Siria şi îndepărtarea spectrului unei escaladări militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.