Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania face spectacol în România, cu război la graniță: Avioanele de luptă Eurofighter au ajuns în țară

news.ro.
avioane eurofighter

Germania sprijină aliatul său NATO, România, la supravegherea spaţiului aerian în cadrul misiunii de poliţie aeriană întărită Air Policing South (eAPS). Astfel, miercuri după-amiază, avioanele de luptă Eurofighter ale Forţelor Aeriene Germane au sosit la baza militară Mihail Kogălniceanu de lângă Constanţa, precizează reprezentanţii Ambasadei Germaniei la Bucureşti.

În săptămânile trecute au fost deja implementate ample măsuri pregătitoare pentru desfăşurarea contingentului german, format dintr-un total de 150 de militari, arată comunicatul de presă al Ambasadei Germaniei.

Începând cu data de 27 noiembrie, patru avioane de luptă Eurofighter vor fi operaţionale, şi vor consolida apărarea aeriană la flancul sud-estic al NATO. În prealabil, se va mai efectua certificarea din partea NATO. „Îi întâmpin cu căldură pe membrii contingentului german de intervenţie în România. Participând din nou la misiunea de poliţie aeriană întărită Air Policing South cu patru avioane de luptă Eurofighter, aratăm că suntem alături de aliatul nostru, România, şi colaborăm la securizarea teritoriului nostru aliat. Le mulţumesc partenerilor noştri români pentru ospitalitate şi pentru cooperarea excelentă”, a declarat ambasadorul Germaniei la Bucurelti, Peer Gebauer, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.