Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania - Guvernul comandă un studiu cu privire la rasismul instituţional

crimemoldova.com
rasism

Guvernul german comandă un studiu cu privire la rasismul instituţional în societate, a anunţat ministrul german de Interne Horst Seehofer, relatează Reuters potrivit news.ro.

Acest studiu urmează să cuprindă o parte consacrată în mod specific rasismului în cadrul poliţiei, în urma urma unui compromis între Partidul Social Democrat (SPD) - care face parte din marea coaliţie aflată la putere şi care cerea de mult timp un studiu de acest fel - şi ministrul de Interne Horst Seehofer - preşedintele Uniunii Creştin Sociale (CSU), formaţiunea soră a Uniunii Creştin Democrate (CDU) a Angelei Merel - care s-a opus.

Citește și: Ludovic Orban, REPLICĂ NEAȘTEPTATĂ: Pentru HORECA, încă nu am niciun fir de păr alb, dar dacă mi-ar fi ieșit, ar fi avut legătură

În total 29 de poliţişti au fost daţi afară din poliţie luna trecută, după ce au postat pe reţele de socializare imagini cu Adolf Hitler şi montaje forografice în care apăreau migranţi în camere de gazare.

Însă Horst Seehofer - care s-a opus mereu unui studiu care ar desemna poliţia germană vinovată de rasism - a avertizat că acest studiu nu va fi studiul pe care-şl aşteaptă activiştii în lupta împotriva rasismului.

”Acesta nu va fi un studiu menit să dea vina pe forţele de ordine sau să le calomnieze”, a subliniat ministrul conservator.

Studiul va aborda, de asemenea, violenţele şi ura care-i vizează pe poliţişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.