Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania și Anglia au dejucat Brexitul: Mutarea URIAȘĂ de mii de miliarde

Acționarii operatorului bursier London Stock Exchange Group Plc au aprobat, luni, un plan vizând fuziunea LSE cu operatorul bursei de la Frankfurt (Deutsche Boerse), în ideea de a crea un gigant european capabil să concureze cu rivalii americani și asiatici, informează Reuters.

LSE a informat luni într-un comunicat de presă că 99,98% dintre acționarii săi s-au pronunțat în favoarea fuziunii cu Deutsche Boerse, în pofida faptului că, în urmă cu aproximativ o săptămână, alegătorii britanici au votat în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană.

Citește și: Un bărbat a fost rănit de o rachetă…antigrindină: Cum a fost posibil

Deutsche Boerse va cere și ea acționarilor săi să aprobe această fuziune printr-un vot prin corespondență, care se încheie la data de 12 iulie.

Anterior, președintele London Stock Exchange Group, Donald Brydon, i-a sfătuit pe acționari să voteze în favoarea fuziunii cu Deutsche Boerse, adăugând că este încrezător că Bruxelles-ul își va da acordul pentru această tranzacție care va da naștere uneia din cele mai mari burse din lume. Potrivit lui Brydon, Marea Britanie va mai rămâne în UE cel puțin doi ani, perioadă în care există suficient timp pentru a pune la punct o structură optimă pentru această tranzacție.

Citește și: A donat spermă în timpul facultății, iar acum își numără copiii: La câți a ajuns

Tranzacția are nevoie de aprobarea a cel puțin 75% din valoarea acțiunilor. Aceasta este cea de a treia încercare a LSE de a fuziona cu Deutsche Boerse în ultimii 16 ani.

În luna martie a acestui an, Deutsche Boerse și LSE au anunțat că au pus la punct termenii unui acord de fuziune care urma să dea naștere unui gigant bursier european și care ar urma să aibă cartierul general la Londra.

Citește și: În acest restaurant se intră doar DEZBRĂCAT: Unde se află localul

Săptămâna trecută, președintele Autorității de Reglementare a Piețelor Financiare din Germania (Bafin) a criticat ideea ca Londra să fie cartierul general al noului grup bursier rezultat în urma fuziunii dintre London Stock Exchange și Deutsche Boerse. Autoritatea este subordonată Ministerului de Finanțe. Deși nu se poate opune fuziunii dintre London Stock Exchange și Deutsche Boerse, opinia Bafin este influentă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cafeneaua unde cafeaua e servită cu o partidă de sex oral

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.