Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania și Estonia laudă inițiativa PSD de a reglementa sectorul de ridesharing

facebook.com
masini parcare parcari

Torsten Herbst, membru al Comisiei pentru Transport și Tehnologie din cadrul Bundestagului și Kalle Palling, membru al Parlamentului Estonian, au lăudat inițiativa legislativă prin care PSD doreste sa reglementeze serviciile de ridesharing ca Uber sau Taxify. Cei doi s-au aflat la București, unde au participat la conferința „Transportul Urban în Era Digitală”, organizată de Coaliția pentru Economia Digitală, în cadrul căreia a fost dezbătută problema modernizării transportului urban.

Torsten Herbst a lăudat România că vrea să creeze cât mai rapid un cadru legal pentru noile servicii de transport. „Nimeni nu știe cum ne vom deplasa peste 15 ani din punctul A în punctul B, tocmai de aceea este important ca atenția noastră să fie îndreptată către inovare și dezvoltare. Acum este momentul pentru reglementare.” Si Germania vrea să deschidă piaţa de transport pentru servicii precum Uber, până în 2021. Recent, Ministrul Transporturilor din Germania, Andreas Scheuer, citat de Reuters, a declarat că doreşte să deschidă piaţa germană pentru serviciile de car sharing, precum cele oferite de Uber, până în 2021.

Parlamentarul estonian și Vicepreședinte al Comisiei pentru Mediu, Kalle Palling a prezentat reprezențanților Parlamentului României modelul estonian de reglementare al serviciilor de ridesharing, Estonia reglementând acest tip de transport acum mai bine de doi ani. „Știm că există o problemă în România legată de finanțare, însă cel mai important este să fim deschiși față la digitalizare și partenerii din segmentul privat, în acest mod lucrurile nu au cum să nu meargă în direcția dorită. Mai mult, din punctul nostru de vedere, statele vor deveni în sine niște platforme, iar Uber, Airbnb și alte inițiative inovatoare ca acestea ar trebui să fie un model pentru noi.”

Printre vorbitorii la conferință a fost și Liviu Moșteanu, membru al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaților, care a declarat că „taximetria și ridesharing-ul ar trebui să coexiste pentru că sunt servicii complementare. Ridesharing-ul este o bună soluție la descongestionarea traficului în orele de vârf, ajută cetățenii să se miște mai ușor în oraș și este un factor important în minimizarea poluării urbane. ”

Bende Șandor, Vicepreședintele Comisiei pentru industrii şi servicii este de acord cu reglementarea ridesharing-ului: „Nu trebuie să reinventăm roata, putem prelua ceea ce este bun și funcțional în alte state, cum ar fi Germania și Estonia, iar proiectul de lege privind ridesharingul pune la punct o serie de probleme. Prin această lege am putea să avem un transport public modern cu ajutorul căruia am putea elimina corupția și evaziunea fiscală și am putea oferi servicii sigure pentru cetățeni, dar și pentru furnizorii de servicii. ”

Conform proiectului legislativ inițiat de PSD, platformele de ridesharing vor fi obligate prin lege să se înregistreze fiscal în România și să raporteze autorităților cursele efectuate, în timp ce automobilele vor avea un ecuson special, iar șoferii vor plăti o taxă anuală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.