Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania ia măsuri dure împotriva imigranţilor, după violenţele de la Koln

Măsuri fără precedent după violenţele din noaptea de Anul Nou. Ministrul justiţiei german Heiko Maas a anunţat miercuri că un număr sporit de infractori străini vor fi expulzaţi din Germania după ce vor intra în vigoare noile restricţii impuse după agresiunile sexuale asupra unor femei, înregistrate în noaptea de Anul Nou în mai multe oraşe germane.

Heiko Maas şi ministrul de interne german Thomas de Maiziere au prezentat marţi planul de accelerare a procesului de expulzare a cetăţenilor străini care comit agresiuni fizice şi sexuale, care opun rezistenţă poliţiei sau produc pagube materiale, fapte pentru care în prezent legea germană prevede alte pedepse decât expulzarea din ţară. 'Vor fi cu siguranţă mai multe ordine de deportare ca urmare a amendamentelor la lege întrucât vor reduce condiţiile pentru deportare', a declarat Maas, pentru postul de televiziune public german ARD.

Citeşte şi: Proteste de amploare la Chişinău în aşteptarea noului premier / FOTO

Totuşi, autorităţile germane nu vor expulza oameni care vin din ţări unde au loc războaie sau unde ei ar risca să fie condamnaţi la moarte sau torturaţi. Planul trebuie să primească sprijinul întregului guvern german înainte de elaborarea unui proiect de lege ce va fi supus votului în Bundestag, camera inferioară a parlamentului federal de la Berlin. Peste 600 de femei au depus plângeri după ce au fost ţinta agresiunilor (mergând de la cele sexuale la tâlhării) în noaptea de Anul Nou la Koln şi în alte oraşe germane. Poliţia germană a precizat că ancheta se concentrează pe imigranţii ilegali proveniţi din Africa de Nord, dar şi pe solicitanţii de azil.

Citeşte şi: Banii care se-nvârt la PSD şi PNL: Cum sunt avantajate partidele / VIDEO

Atacurile sexuale şi tâlhăriile comise în noaptea de Anul Nou în unele oraşe germane au fost legate parţial de solicitanţii de azil, complicând şi mai mult dezbaterea naţională referitoare la politica în domeniul imigraţiei pe care Berlinul trebuie să o adopte. Agresiuni similare au mai avut loc în noaptea de 31 decembrie 2015 spre 1 ianuarie 2016 la Zurich, Helsinki şi în oraşul suedez Kalmar, printre presupuşii autori aflându-se imigranţi proveniţi din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, spun cei de la Agerpres.

Vezi şi: Klaus Iohannis, decorat de preşedintele Republicii Moldova

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.