Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania îşi doreşte extinderea negocierilor de pace în Siria

reuters
putin si merkel

Includerea unui număr mai mare de ţări în negocierile de pace privind Siria susţinute de Rusia ar putea reprezenta o şansă de noi discuţii privind o soluţie politică pentru ţara aflată de şase ani în război civil, a declarat împuternicitul guvernului german pentru cooperarea cu Rusia, Gernot Erler, într-un interviu publicat marţi, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Gernot Erler a sugerat că cancelarul german Angela Merkel ar putea ridica această problemă în timpul întrevederii pe care o va avea marţi după amiază la Soci cu preşedintele rus Vladimir Putin.

TRAFIC de organe în favoarea şeicilor arabi. Poliţia a destructurat o întreagă reţea

'Trebuie să recunoaştem că toate eforturile de pace anterioare au eşuat', a declarat Erler pentru ziarul Berliner Zeitung, menţionând faptul că nici iniţiativa ONU condusă de diplomatul Staffan de Mistura, nici acordul de încetare a focului negociat de Rusia nu au condus la rezultate tangibile.

'Prin urmare, trebuie să ne gândim la ceva nou. Cred că partea germană ar trebui să-l întrebe pe Putin dacă îşi poate imagina includerea mai multor ţări în negocieri. Acest lucru ar putea oferi o oportunitate pentru organizarea unui proces de negociere', a spus el.

El a afirmat că este clar că o soluţie pentru a pune capăt războiului din Siria este în prezent de neconceput fără participarea Rusiei, a cărei intervenţie militară a schimbat cursul celor şase ani de război în favoarea aliatului său, preşedintele Bashar Al-Assad.

Bombardarea Siriei, cireaşa de pe tort la cina dintre Trump şi Xi Jinping: 'Acum suntem la desert'

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat sâmbătă că Moscova este pregătită să coopereze cu Statele Unite pentru soluţionarea crizei siriene.

Gernot Erler a afirmat în interviu că Merkel va cere de asemenea Moscovei să-şi respecte angajamentele în cadrul procesului de pace de la Minsk care au drept scop încetarea violenţelor din estul Ucrainei.

Oficialul german a afirmat că Angela Merkel îi va da asigurări preşedintelui Putin că sancţiunile împotriva Moscovei ar putea fi ridicate rapid dacă Moscova îşi va demonstra hotărârea de a pune în aplicare acordul de la Minsk.

'Însă Moscova ştie asta de ceva timp, deci capacitatea de a pune o mai mare presiune este foarte limitată', a spus el.

Tehnică inedită de campanie. Le Pen atrage dreapta franceză printr-un PLAGIAT de proporţii-VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.