Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Populiştii din AfD urcă la 10,5% din intenţiile de vot

afd

Partidul populist german "Alternative für Deutschland" (AfD) este în prezent creditat cu 10,5% din intenţiile de vot, fapt ce îl plasează pe locul al treilea între forţele politice din Germania, după conservatorii conduşi de Angela Merkel şi social-democraţi, potrivit unui sondaj publicat marţi de cotidianul Bild, scrie AFP.

Citește și: Germania: Valul de ură împotriva migranților crește

Această anchetă, desfăşurată de institutul INSA pe un eşantion de 2.057 de persoane, a fost realizată de vineri, ziua atentatelor de la Paris, până luni. 

Într-un sondaj de săptămâna trecută, partidul obţinea 9% din voturi. Potrivit acestei noi anchete de opinie, AfD a progresat între timp cu 1,5 puncte, ajungând la 10,5% din voturi în ipoteza în care alegerile pentru Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal) ar avea loc duminică. 

Pragul electoral pentru a intra în parlament este de 5%. 

Rezultatul face din AfD "a treia forţă" politică din Germania, după conservatorii (CDU/CSU) cancelarului Angela Merkel (35%) şi social-democraţii din SPD (23,5%), precizează Bild. 

Partidul AfD se opune politicii de primire a migranţilor, dusă de Angela Merkel, în timp ce în ţară ar putea sosi peste un milion de solicitanţi de azil în acest an. 

Prezidat de Frauke Petry, AfD organizează constant în Germania manifestaţii împotriva refugiaţilor. La 7 noiembrie, aproape 5.000 de persoane au luat parte la Berlin la una dintre manifestaţii care a avut ca deviză "Azilul are limite - Cartonaş roşu pentru Merkel".AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.