Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania premieră istorică: decizie fără precedent în cadrul armatei

steag germania

Guvernul german plănuieşte să investigheze toţi militari recrutaţi începând cu iulie 2017 după ce serviciul militar de contra-spionaj MAD a identificat 20 de islamişti infiltraţi în Bundeswehr, a relatat trustul german de media Funke, citat de Reuters. 

Un purtător de cuvânt al agenţiei a confirmat informaţiile şi a adăugat că ar mai fi vorba despre 60 de cazuri investigate.

Citește și: Sorina Matei CUTREMURĂ SRI: dezvăluri incendiare despre purtătorul de cuvânt, Ovidiu Marincea

Citește și: Război TOTAL între DNA și SRI: Care este noua miză

Citește și: Trump și Clinton aproape umăr la umăr pe ultimă sută de metri/SONDAJ Fox News

Citește și: Asta ar fi BOMBA ANULUI: Nou dosar la DNA pe numele lui Ponta, consilierul lui Obama e implicat


Parlamentul german ar putea lua în considerare şi elaborarea unei legislaţii care ar permite demararea unor investigaţii în cazul recruţilor pentru a contracara eforturile organizaţiei jihadiste Statul Islamic de a se infiltra în rândul armatei germane pentru a obţine arme şi a se antrena, au mai scris publicaţiile germane. 

Un purtător de cuvânt al MAD a mai declarat că armata ar fi primit un număr de cereri de la persoane care ar fi vrut să devină militari pentru câteva luni şi şi-au exprimat interesul pentru antrenamente intensive şi cursuri în folosirea armamentului şi echipamentului militar. 

De asemenea, purtătorul de cuvânt al MAD a mai precizat că îngrijorarea provine din faptul că, printr-o postare pe Internet în 2014, gruparea jihadistă i-a îndemnat pe cei care au experienţă militară să se alăture SI şi pe susţinătorii săi să înveţe să tragă cu arma şi să studieze armamentul. 

Serviciile de securitate germane sunt în alertă după două atacuri ale unor militanţi islamişti care au avut loc în vara lui 2016. 

Săptămâna trecută, poliţia germană a aresta un sirian la Berlin sub acuzaţia de a fi membru al unei organizaţii teroriste. 

În octombrie, un alt sirian a fost arestat sub suspiciunea că ar fi plănuit un atentat de amploare la Berlin, după ce poliţia a găsit explozibil în apartamentul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.