Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania pune condiţii: Ce vrea să impună Comisiei Europene în privinţa migranţilor

comisia europeana

Comisia Europeană trebuie să prezinte în două săptămâni 'măsuri relevante privind criza refugiaţilor', a declarat luni seara ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, consemnează publicaţia spaniolă ABC.

Guvernul de la Berlin, aflat acum sub presiunea alegerilor regionale ce se vor desfăşura pe 13 martie în trei landuri, cere decizii concrete şi aplicabile în legătură cu misiunea Frontex, ce ar putea fi sprijinită şi de misiunea NATO desfăşurată în zona Mării Egee, precum şi progrese în colaborarea cu Turcia astfel încât migranţii fără drept de azil ce ajung în Grecia venind dinspre teritoriul turc să fie returnaţi autorităţilor de la Ankara. 'În caz contrar, protecţia spaţiului Schengen va trebui realizată pe altă linie', a adăugat Thomas de Maiziere în timpul unei emisiuni la televiziunea de stat, publicaţia spaniolă menţionând că el a spus acest lucru pe un ton ameninţător.

Oficialul german a criticat şi ceea ce a numit decizia unilaterală a Austriei, care a instituit o cotă zilnică de 80 de migranţi ce pot solicita azil în această ţară, plafonând de asemenea la 3.200 numărul migranţilor care au dreptul să intre pe teritoriul austriac pentru a-şi continua mai departe călătoria către alte ţări. Thomas de Maiziere a calificat această decizie drept un 'semnal prost'. 'Unele ţări cred că pot rezolva problema aruncând o greutate suplimentară în spatele Germaniei (...) lăsându-i să treacă şi fără să-i controleze', s-a plâns el. 'Este ceva inacceptabil, inclusiv din raţiuni de securitate. Nu vom accepta mult timp acest lucru', a indicat ministrul german de interne. Dar el a primit la scurt timp o replică din partea ministrului austriac de interne, Johanna Mikl-Leitner, care a declarat că 'problema nu este în Austria, ci în Grecia', ţara de unde migranţii veniţi mai ales din Asia şi Orientul Mijlociu pornesc către vestul Europei, pe aşa-numita rută balcanică. Conform ultimelor date ale Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, de la începutul acestui an au debarcat în Grecia peste 97.000 de migranţi, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.