Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania pune 'pe repede înainte' procesul de expulzare a imigranţilor

Un avion având la bord 15 afgani ale căror cereri de azil în Germania au fost respinse a sosit marţi la Kabul, în timp ce Berlinul intensifică expulzările persoanelor a căror dorinţă de a rămâne în ţara cu cea mai puternică economie din Europa nu s-a îndeplinit, relatează agenţia DPA, conform agerpres.

Odată cu cei 15, aduşi cu un avion care a decolat din capitala Bavariei, Munchen, numărul solicitanţilor de azil afgani respinşi care au părăsit Germania pe calea aerului din decembrie 2016 a ajuns la 92.

Germania ameninţă cu sancţiuni dure statele care refuză repatrierea propriilor cetăţeni

Printre solicitanţii de azil afgani respinşi de află bărbaţi necăsătoriţi singuri, dintre care unii au comis infracţiuni în Germania, indica luni Ministerul de Interne bavarez.

Germania a încetinit ani de zile ritmul expulzărilor de solicitanţi de azil ale căror cereri au fost respinse. Cu toate acestea, Berlinul şi-a înăsprit legislaţia în materie de expulzare, în contextul unor reacţii politice, după ce Germania a primit circa 890.000 de migranţi - în principal persoane refugiate din cauza conflictelor din Orientul Mijlociu şi Africa - în 2015. Apelurile la expulzare au fost impulsionate şi ca urmare a unei serii de infracţiuni grave în care au fost implicaţi migranţi, inclusiv atacuri teroriste.

În afară de Bavaria, alte şase landuri germane - Baden-Wuerttemberg, Brandenburg, Hamburg, Hessa, Mecklenburg-Pomerania Inferioră şi Renania-Palatinat - şi-au intensificat acţiunile de repatriere a solicitanţilor de azil respinşi.

ALERTĂ - Mai mulţi turişti români sunt BLOCAŢI în Mexic de mai bine de 24 de ore

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.