Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania recomandă ca femeile însărcinate și tinerii sub 30 de ani să fie vaccinați împotriva COVID-19 doar cu serul de la Pfizer

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Germania recomandă ca persoanele cu vârsta sub 30 de ani să fie vaccinate împotriva COVID-19 doar cu serul de la Pfizer/BioNTech.

Motivul pentru care autoritățile sanitare au luat această decizie este deoarece după imunizarea cu acest ser au fost raportate mai puţine cazuri de inflamaţii cardiace la această grupă de vârstă decât în cazul vaccinării cu serul de la Moderna, potrivit Agerpres.

Comitetul recomandă de asemenea ca femeile însărcinate, indiferent de vârstă, să fie vaccinate numai cu Pfizer/BioNTech.

Recomandarea de a folosi vaccinul Pfizer/BioNTech la persoanele sub 30 de ani se aplică şi în cazul celei de-a treia doze (booster), chiar dacă primele două doze au fost cu un vaccin diferit.

Proiectul de recomandare Comitetului consultativ pentru vaccinare din Germania (STIKO) va fi trimis landurilor germane şi altor grupuri de experţi pentru examinare şi, eventual, revizuire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.