Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunea escaladează pe axa Berlin – Moscova: ambasadorul german a fost convocat de urgență la Ministerul rus de Externe

ankasam.org
germania rusia

Ministerul rus de Externe l-a convocat luni pe ambasadorul Germaniei, a informat agenția de presă TASS, după ce presa rusă a publicat o înregistrare audio a unei întâlniri a unor oficiali militari germani de rang înalt, relatează Rador Radio România.

Presa rusă a publicat vineri o înregistrare audio de 38 de minute în cursul căreia ofițeri germani au putut fi auziţi discutând despre arme pentru Ucraina și despre un potențial atac al forţelor ucrainene împotriva unui pod din Crimeea, determinând oficialii ruși să ceară o explicație. În pretinsa înregistrare, ofițerii germani au fost auziți discutând despre arme pentru Ucraina și despre o posibil atac al Kievului pe un pod din Crimeea, determinând oficialii ruși să ceară o explicație.

Sâmbătă, autorităţile din Germania au descris respectiva înregistrare ca pe un aparent act de interceptare, adăugând că au declanşat o anchetă.

Duminică, ministrul german al apărării a declarat că Rusia desfășoară "un război informațional" menit să creeze diviziuni în Germania, aceasta fiind prima sa reacție după publicarea în Rusia a înregistrării audio a unei întâlniri la care au participat înalți oficiali militari germani.

Germanii acuză un război informațional la scară mare

"Incidentul este mult mai mult decât interceptarea și publicarea unei conversații...Face parte dintr-un război informațional pe care îl poartă Putin", a declarat duminică ministrul german al apărării, Boris Pistorius. "Este un atac hibrid de dezinformare. Este vorba despre diviziune. Este vorba despre subminarea unității noastre".

Autorităţile de la Kremlin au negat în mod repetat acuzațiile de răspândire de informații false sau înșelătoare atunci când s-au confruntat cu astfel de învinuiri din partea altor țări. Un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe a scris vineri pe rețelele de socializare: "Cerem o explicație din partea Germaniei", fără a da alte detalii.

Rușii susțin că acum a apărut și dovada publică a ceea ce deja ei susțineau

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a vorbit sâmbătă cu jurnaliştii despre "planurile viclene ale Bundeswehr (forţele armate germane), care au devenit evidente datorită publicării acestei înregistrări audio. Aceasta este o auto-expunere flagrantă".

Duminică, fostul președinte rus Dmitri Medvedev, acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că înregistrarea indică faptul că Germania se pregătește să lupte împotriva Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.