Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania s-a plasat în stare de ALERTĂ: Informații pentru un posibil ATENTAT la moschei

moschee

Circa 90 de moschei din Germania sunt supravegheate de serviciile secrete ale acestei ţări, măsură ce face parte din acţiunile de prevenire a unor acţiuni teroriste, relatează luni agenţia DPA.

'Suntem preocupaţi de prezenţa în Germania a multor organizaţii islamiste pe care trebuie să le supraveghem', a declarat Hans-Georg Maassen, directorul Biroului Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV, contraspionajul german), înaintea unei reuniuni cu responsabili guvernamentali la care tema principală este ameninţarea reprezentată de prezenţa grupării jihadiste Statul Islamic pe teritoriul german.

Citește și: Acesta e cel mai ciudat Lamborghini / VIDEO

El a precizat că acţiunile de supraveghere au în vedere în mod special ceea ce a numit 'moscheile de pe aleile lăturalnice', unde musulmanii sunt incitaţi la jihad.

Directorul BfV a criticat şi o decizie recentă a Curţii Supreme germane, care a dispus revizuirea unor elemente ale legii antiteroriste adoptate în anul 2009, pe motivul că ele ar încălca dreptul la viaţă privată, scrie agerpres.ro.

Citește și: FEMEN lovește din nou: De ce și unde s-au dezbrăcat protestatarele / VIDEO

Şeful contraspionajului german a avertizat că decizia justiţiei germane nu ţine cont de pericolul reprezentat de grupările islamiste. El a atras atenţia în mod special asupra faptului că gruparea Statul Islamic intenţionează să comită atacuri în Germania acţionând cu tehnici noi şi mai periculoase faţă de cele deja întâlnite în cazul altor organizaţii teroriste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.