Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania schimbă abordarea combaterii pandemiei: Nu se mai fac anchete epidemiologice, nu se mai calculează rata infectărilor și nu se mai cer datele personale

adevarul.ro
virus covid delta

Cu 59,4% din populaţia sa vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, Germania are în vedere o schimbare a abordării sale în combaterea pandemiei, relatează miercuri agenţia DPA.

Landul Renania de Nord-Westfalia a încetat de vineri anchetele epidemiologice masive pentru detectarea contacţilor persoanelor confirmate cu COVID-19, o intenţie similară având şi landul Baden-Wuerttemberg.

Aceasta înseamnă că, de exemplu, persoanele care intră în restaurante, cinematografe sau muzee nu vor mai trebui să-şi lase acolo datele personale prin intermediul unor aplicaţii de mobil sau prin formulare scrise. Aceste date sunt cerute pentru ca autorităţile să poată identifica cu uşurinţă contacţii în cazul detectării unui caz de COVID-19 în respectivele spaţii, potrivit Agerpres.ro.

Dar în condiţiile creşterii numărului celor vaccinaţi şi protejaţi în faţa formelor severe de boală această abordare poate fi schimbată, afirmă un reprezentant al Ministerului german al Sănătăţii.

De pildă, în evaluarea măsurilor antiepidemice ar putea să nu mai fie avut în vedere în viitor ca principal indicator rata infectărilor la şapte zile, ci rata spitalizărilor la 100.000 de locuitori drept parametru cel mai relevant.

Deocamdată însă valul patru al pandemiei începe să se manifeste puternic şi în Germania, ţară care pentru prima dată după luna mai a depăşit pragul de 10.000 de noi cazuri zilnice de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.