Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania se așteaptă ca actualul director executiv al Băncii Mondiale, Kristalina Gheorghieva, să devină noul șef al FMI

fmi

Germania se așteaptă ca actualul director executiv al Băncii Mondiale, Kristalina Gheorghieva, să devină noul șef al Fondului Monetar Internațional (FMI), a declarat luni o purtătoare de cuvânt al Ministerului german pentru Finanțe, relatează MEDIAFAX.

Kristalina Gheorghieva din Bulgaria a fost desemnată vineri de guvernele statelor membre candidatul Uniunii Europene pentru a conduce Fondul Monetar Internațional, după mai mult de 12 ore de discuții și voturi pe fondul diviziunilor din cadrul blocului Comunitar.

Vezi și: Cristian Preda (PLUS), atac EXPLOZIV la adresa lui Klaus Iohannis: mai vreți să-i dați un mandat?

Majoritatea statelor membre UE o susțin pe Gheorghieva, chiar dacă alegerea acesteia necesită o schimbare a unei reguli care cere ca șeful FMI să fie mai tânăr de 65 de ani.

Germania este optimistă că vârsta acesteia nu va reprezenta un obstacol în preluarea șefiei FMI, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Fostul șef al FMI, Christine Lagarde, din Franţa, și-a dat demisia în iulie după ce liderii UE au ales-o în locul lui Mario Draghi în funcția de președinte al Băncii Centrale Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.