Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania se aşteaptă ca IMM-urile să acceseze masiv împrumuturile garantate de stat

www.plandeafaceri.ro
IMM

Germania se aşteaptă la o cerere semnificativă de la IMM-uri pentru împrumuturile garantate de stat, de până la 800.000 euro (863.120 dolari) pe care Guvernul le oferă pentru a le ajuta să supravieţuiască efectelor negative ale pandemiei de coronavirus (COVID-19), au anunţat miniştrii de Finanţe şi Economie, citaţi de Reuters, preluată de Agerpres.

Valoarea împrumuturilor, care vor fi integral garantate de stat, va depinde de mărimea companiei care le solicită şi de o evaluare a riscului realizată de bancă.

Scopul acestor împrumuturi este ca Guvernul să se asigure că acele companii, care reprezintă o componentă crucială a economiei germane, "vor fi încă acolo când economia va reîncepe din nou să crească", a declarat ministrul de Finanţe, Olaf Scholz, la o conferinţă de presă comună cu ministrul Economiei, Peter Altmaier.

Citește și: VIDEO Cum să îţi faci acasă o mască de protecţie împotriva COVID-19

Luna trecută, Guvernul de la Berlin a anunţat că-şi va asuma noi împrumuturi, pentru prima dată din 2013, ca parte a unui pachet de măsuri fără precedent, ce totalizează 750 miliarde de euro (800 miliarde de dolari), adoptat pentru a amortiza efectele negative ale pandemiei de coronavirus (COVID-19) asupra celei mai mari economii europene.

După ce au devenit clare implicaţiile economice ale crizei, Executivul german a decis majorarea semnificativă a cheltuielilor şi renunţarea la politica "schwarze Null" ("black zero"), prin care de ani de zile Germania are un buget echilibrat, nu face noi împrumuturi, iar de şase ani raportează excedente.

Conform unei estimări a Ministerului de Finanţe, economia Germaniei s-ar putea contracta anul acesta cu cel puţin 5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.