Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania se împrumută la dobânzi record, cele mai mari înregistrate după 2011

egmsecurities.com
germania economie

Randamentele pentru obligaţiunile de referinţă emise de statul german au trecut miercuri pragul de 3%, pentru prima dată în mai mult de un deceniu, pe măsură ce investitorii cer dobânzi din ce în ce mai mari pentru a achiziţiona obligaţiuni cu maturităţi lungi, transmite Bloomberg.

Randamentele pentru obligaţiunile germane pe zece ani, cunoscute general sub numele Bund, au crescut miercuri cu patru puncte de bază, până la 3,01%. Pe parcursul lunii septembrie, randamentele pentru acest tip de obligaţiuni au crescut cu aproape 40 de puncte de bază, cel mai mare salt lunar din acest an, potrivit Agerpres.

Creşterea costurilor cu împrumuturile pentru Germania vine pe fondul unor modificări de amploare pe pieţele mondiale de obligaţiuni. După ce s-au îndreptat spre obligaţiunile cu maturităţi lungi pentru a se proteja de o posibilă încetinire a economiei, traderii se pregătesc acum de o perioadă prelungită de politică monetară strictă precum şi de alte obstacole potenţiale care vor creşte oferta de obligaţiuni.

În paralel, Banca Centrală Europeană ar putea accelera ritmul cu care elimină obligaţiuni din bilanţul său contabil, în timp ce emisiunile de obligaţiuni guvernamentale sunt aşteptate să rămână la un nivel ridicat pentru ca guvernele să poată să îşi finanţeze cheltuieile, pe măsură ce economia începe să încetinească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.