Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania se opune demolării de către Israel a unui sat de beduini din Cisiordania

www.reuters.com
scandal Cisiordania

Ministerul de Externe german a afirmat luni că se opune planurilor Israelului de a demola satul de beduini Khan al-Ahmar, localitate din Cisiordania a cărei soartă a devenit motiv de îngrijorare la nivel internaţional şi de proteste din partea palestinienilor, relatează dpa preluatpă de Agerpres.

'Ne-am prezentat poziţia şi cerem ca planul de demolare să nu meargă mai departe', a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, precizând că în acest sat există şi o şcoală.

Această chestiune nu va afecta discuţiile oficiale germano-israeliene programate pentru săptămâna viitoare, a afirmat la rândul său purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert.

În satul Khan al-Ahmar, situat la est de Ierusalim, trăiesc în prezent circa 180 de beduini, majoritatea fiind crescători de oi şi capre, potrivit ONU. Khan al-Ahmar se află între două colonii evreieşti şi a fost construit fără a avea autorizaţia Israelului, despre care palestinienii susţin că este imposibil de obţinut.

Curtea Supremă din Israel a dat undă verde în luna mai demolării satului după ani de luptă în justiţie.

Autorităţile israeliene afirmă că vor muta locuitorii satului într-o zonă situată la circa 12 kilometri, în apropierea satului palestinian Abu Dis. Israelul afirmă că structurile din satul de beduini au fost construite ilegal şi se află periculos de aproape de autostradă.

Potrivit broşurilor distribuite duminică, armata israeliană le-a dat rezidenţilor termen până pe 1 octombrie pentru a evacua satul.

Observatorii internaţionali, inclusiv ONU, au condamnat decizia Israelului, afirmând că acest lucru ar constitui un transfer forţat al populaţiei de către o putere de ocupaţie şi ar încălca legea internaţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.