Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania, sfidare neașteptată pentru China: Beijingul va exploda, după ultima decizie a politicienilor de la Berlin

www.twitter.com
germania

O delegaţie de parlamentari germani a anunţat că se deplasează în Taiwan duminică, înainte de o vizită ministerială prevăzută în acest an, iniţiative care ar putea spori tensiunile cu China, relatează AFP.

Johannes Vogel, in cadrul partidului liberal FDP, membru al coaliţiei cancelarului Olaf Scholz, a postat pe Twitter o fotografie cu el şi colega lui Marie-Agnes Strack-Zimmermann la bordul "avionului către Taiwan".

Deputaţii intenţionează "să-şi manifeste solidaritatea cu poporul din Taiwan prin această călătorie", a declarat joi pentru AFP Marie-Agnes Strack-Zimmermann, preşedinta Comisiei de Apărare din Bundestag, informează Agerpres. 

Această călătorie va fi urmată în primăvară de o vizită a ministrului german al educaţiei, Bettina Stark-Watzinger, tot din cadrul FDP, a aflat joi AFP dintr-o sursă parlamentară. Aceasta ar fi prima vizită ministerială germană în Taiwan în 26 de ani.

Delegaţia de parlamentari ar urma să întâlnească, cu prilejul vizitei sale organizate de luni până joi, reprezentanţi ai guvernului şi opoziţiei, dar şi ai organizaţiilor de apărare a drepturilor omului, ai economiei şi militari, a declarat înainte de călătorie Strack-Zimmermann.

Aceste iniţiative diplomatice germane riscă să provoace tensiuni cu Beijingul, care se opune vizitelor deputaţilor străini, calificate drept ingerinţă în afacerile sale interne.

Relaţiile între Beijing şi Taipei, deja tensionate, s-a degradat brutal în 2022, Beijingul înmulţindu-şi manevrele militare în jurul insulei pe care o consideră o parte din teritoriul său pe care o va recuceri într-o zi, cu forţa dacă va fi necesar.

Cele mai importante au fost organizate drept represalii la vizita pe insulă a lui Nancy Pelosi, pe atunci preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor a SUA. China se opune oricărui schimb oficial între ţări străine şi Taiwan.

În august, armata germană şi-a consolidat prezenţa în Pacific prin desfăşurarea a 13 aparate militare, la un an după trimiterea unei fregate în regiune pentru prima dată în aproape 20 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.