Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania şi Franţa se implică în criza din Ucraina

ucraina

Emisarii ai cancelarului german Angela Merkel şi preşedintelui francez Francois Hollande s-au întâlnit cu lideri ucraineni la Kiev pentru deblocarea procesului de pace aflat 'într-un punct mort' în estul separatist prorus, au anunţat marţi autorităţile ucrainene, relatează AFP.

Francezul Jacques Audibert şi germanul Christoph Heusgen s-au întâlnit luni seara cu premierul Arseni Iaţeniuk şi cu preşedinte Petro Poroşenko pentru a discuta despre conflictul care a făcut până în prezent peste 9.000 de morţi. Toţi 'şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la numeroasele încălcări ale acordului de încetare a focului de către rebeli', se arată într-un comunicat al preşedinţiei ucrainene. O a doua întrevedere cu preşedintele Poroşenko a avut loc marţi după-amiaza, au informat surse ucrainene.

Cei doi emisari au ajuns la Kiev după o vizită la Moscova, a afirmat un diplomat ucrainean sub rezerva anonimatului. Nicio informaţie nu a fost dezvăluită cu privire la călătoria celor doi oficiali în Rusia. Vizita emisarilor europeni se înscrie în contextul intensificării eforturilor diplomatice pentru rezolvarea conflictului din Ucraina. Criza ucraineană a fost subiectul unei convorbiri telefonice între Petro Poroşenko, Angela Merkel şi Francois Hollande şi apoi al unei alte discuţii telefonice între preşedintele american Barack Obama şi preşedintele rus Vladimir Putin. Această problemă s-a aflat de asemenea pe agenda discuţiilor de vineri între secretarul de stat adjunct american Victoria Nuland şi influentul consilier al preşedintele rus, Vladislav Surkov.

Moscova şi Kievul se află într-o criză fără precedent de la sosirea la putere la începutul anului 2014 a prooccidentalilor în Ucraina, urmată de anexarea peninsulei Crimeea şi izbucnirea conflictului cu separatiştii proruşi în estul ţării, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.