Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania și Franța se implică în criza migranților de pe insula Lesbos: o să primească minori neînsoțiți

Keystone / Martial Trezzini
migranti elvetia

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat joi seară că Germania şi Franţa intenţionează să primească minori neînsoţiţi din tabăra de migranţi Moria de pe insula Lesbos, afectată de un incendiu devastator, relatează dpa şi AFP. Angela Merkel nu a avansat un număr dar a spus că iniţiativa a fost avansată în urma unei convorbiri telefonice cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis. O sursă apropiată de dosar citată de AFP susţine că ar fi vorba despre un grup de minori transferaţi de pe insula Lesbos în Grecia continentală, care potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie ar fi de 406 copii şi adolescenţi, informează Agerpres.

Ea a spus că speră că şi alte state membre ale UE se vor oferi să primească minori neînsoţiţi de la Moria.

"Trebuie ca în prezent cu toţii să dăm un ajutor imediat, să garantăm un adăpost mai bun pentru oamenii de la faţa locului (...) Este vorba despre un prim pas", a spus Merkel, precizând că "alţii vor urma" şi subliniind că europenii nu trebuie să lase ţările din sud, precum Grecia sau Italia, să poarte întreaga povară a migraţiei.

Pe lângă Germania şi Franţa, Olanda a anunţat şi ea joi că va primi 100 de migranţi, dintre care jumătate vor fi minori neînsoţiţi.

"Guvernul olandez este deschis la o solicitare a Greciei de a primi un contigent de minori şi de familii după teribilele evenimente din tabăra greacă Moria", a declarat ministrul adjunct pentru justiţie şi securitate Ankie Broekers-Knol, citată de AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.