Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania nu vrea să furnizeze tancuri Ucrainei: 'Nicio țară nu a livrat până acum așa ceva'

christine lambrecht

Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a respins luni din nou cererile de a furniza Kievului tancuri de luptă.

"Nicio țară nu a livrat până acum vehicule de luptă de infanterie sau tancuri de luptă principale construite în Occident", a declarat ea la Berlin, relatează Reuters.

"Am convenit cu partenerii noștri că Germania nu va lua astfel de măsuri în mod unilateral", a mai transmis ea.

Ucraina şi-a epuizat tot armamentul de fabricaţie rusească, iar apărarea sa este de acum dependentă total de ajutorul militar occidental.

De partea cealaltă, conform Washingtonului, Rusia s-a îndreptat spre Coreea de Nord pentru a cumpăra mari cantităţi de rachete şi obuze de artilerie.

SUA, principalul furnizor de sprijin militar pentru Ucraina, au promis deja să trimită armament divers în valoare de 13,5 miliarde de dolari, în principal rachete antitanc Javelin, piese de artilerie şi obuze compatibile cu sistemele de artilerie ale NATO.

Washingtonul a trimis de asemenea lansatoare multiple de rachete HIMARS, ghidate prin GPS, care sunt larg folosite în sudul şi estul Ucrainei, potrivit Agerpres.

Cel mai mare pachet de asistență militară pentru forțele armate ucrainene, în valoare de aproape 3 miliarde de dolari, a fost anunțat de președintele american Joe Biden pe 24 august, când Ucraina și-a celebrat Ziua Independenței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.