Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Temperaturile de iarnă determină scăderea nivelului de umplere a instalațiilor de depozitare a gazelor

ft.com
gaze germania

Temperaturile de iarnă continuă să determine scăderea nivelului de umplere a instalațiilor de depozitare a gazelor din Germania. Pentru a doua zi consecutiv, acestea au scăzut cu peste un punct procentual, potrivit datelor preliminare ale asociației europene de depozitare a gazelor GIE, anunță indonewyork.com.

Miercuri dimineață, nivelul de umplere era de 83,8%. Cea mai mare instalație de stocare germană din Rehden, Saxonia Inferioară, continua să fie plină în proporție de 90,3 la sută. Această valoare a rămas aproape neschimbată din 13 ianuarie. În întreaga UE, nivelul de umplere a fost de 76,4 la sută, cu 0,7 puncte procentuale mai puțin decât în ziua precedentă.

Nivelul de umplere în Germania a scăzut în general din 9 ianuarie. Înainte de aceasta, datele au fost stocate timp de peste două săptămâni - ceea ce nu este tipic pentru această perioadă a anului. Nivelurile scad de obicei în luna martie Instalațiile de stocare compensează fluctuațiile consumului de gaze și formează astfel un sistem tampon pentru piață. Nivelurile de umplere scad, de obicei, după începerea perioadei de încălzire din toamnă.

În dimineața zilei de 14 noiembrie, s-a înregistrat un nivel de umplere de 100 %. La 1 februarie, în conformitate cu Legea privind industria energetică, rezervoarele de stocare ar trebui să fie încă pline în proporție de 40 la sută. Trebuie remarcat faptul că gazele continuă să curgă permanent prin importuri prin conducte către Germania, potrivit Agenției Federale de Rețele, marți, din Norvegia, Olanda și Belgia. În prezent, Germania primește gaze naturale și prin intermediul terminalelor GNL de pe coastele germane.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.