Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania vrea să încheie un nou acord cu SUA după alegerile prezidențiale

germania sua

Ministrul german de externe Heiko Maas a chemat marţi la un 'new deal' cu Statele Unite după alegerile prezidenţiale din această ţară, în contextul în care mandatul lui Donald Trump a fost marcat de o degradare a relaţiilor germano-americane, transmite AFP, potrivit AGERPRES.

'Avem nevoie de un parteneriat transatlantic care să funcţioneze, vrem un ''new deal'' în acest parteneriat şi suntem pregătiţi să investim în relaţia noastră', a declarat şeful diplomaţiei germane, într-o conferinţă de presă comună la Berlin cu omologul său din Kosovo, în chiar ziua scrutinului din SUA.

Heiko Maas a insistat pe necesitatea de a investi 'în viitor, în calitate de partener transatlantic, pentru a răspunde împreună problemelor globale'.

BREAKING Fost deputat PSD, condamnat la ȘASE ANI de închisoare cu EXECUTARE pentru trafic de influenţă şi spălare de bani/ MINUTĂ

'Le urăm tuturor americanilor un vot corect, bun şi, mai presus de toate, o zi electorală calmă', a mai spus ministrul german. 'Sunt nişte alegeri care vor deschide calea a ceva, mai ales în ce priveşte rolul Statelor Unite în lume', a adăugat el.

Această declaraţie a unui responsabil german este mai curând neobişnuită în ziua scrutinului prezidenţial din SUA, în timp ce cancelarul Angela Merkel a refuzat luni orice comentariu pe acest subiect.

La rândul său, ministrul de finanţe şi vicecancelar german Olaf Scholz a dorit 'pentru cetăţenii americani' ca viitorul să fie 'marcat de reconciliere, nu de divizare'.

Germania a fost în numeroase rânduri ţinta nemulţumirilor lui Donald Trump în aceşti patru ani, mai ales în privinţa participării Berlinului la bugetul NATO, dar şi din cauza nivelului extrem de ridicat al exporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.