Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germanii vor trebui să-şi schimbe stilul de viaţă pentru a ajuta la protejarea mediului

hunedoaraplus.ro
trai acologic

Germanii vor trebui să-şi schimbe stilul de viaţă, renunţând la unele vacanţe şi plătind un preţ real pentru a răspunde provocării schimbărilor climatice, a declarat preşedintele Bundestag-ului, Wolfgang Schaeuble, într-un interviu apărut marţi în cotidianul Neue Osnabruecker Zeitung, preluat de Reuters, citată de AGERPRES.

Schaeuble, un conservator care, în calitate de ministru de finanţe în timpul crizei datoriilor în zona euro, le-a cerut austeritate şi disciplină fiscală statelor mai sărace din sud, a declarat că schimbările climatice vor pretinde sacrificii din partea germanilor.

'Va trebui să ne schimbăm vieţile', a afirmat Schaeuble în interviu. 'Este, cu siguranţă, o mare plăcere să zbori în Maldive ori să vizitezi Veneţia. Dar în viitor va trebui să ne bucurăm de această plăcere cu mai multă moderaţie', a adăugat el.

Un pachet climatic convenit de politicienii germani în acest an prevede reduceri drastice ale emisiilor de CO2 în deceniile următoare, precum şi investiţii în căile ferate, locuinţe eficiente energetic şi vehicule electrice.

Citește și: În Ajun de Crăciun, Liviu Dragnea încasează o lovitură devastatoare .

Schaueble a arătat însă că, chiar dacă acest pachet va încerca să minimizeze costurile directe pentru consumatori, germanii vor plăti toţi un preţ pentru această schimbare.

'Putem reuşi trecerea la o viaţă care ţine cont de mediu', a declarat el. 'Am învins provocări mult mai mari în istorie. Însă ar fi greşit să prezentăm pachetul climatic ca pe un act de generozitate: protejarea climatului nu este gratuită', a subliniat Wolfgang Schaeuble.

El a avertizat că încălzirea şi combustibilii se vor scumpi, chiar dacă preţurile mai mici la electricitate şi biletele de tren mai ieftine vor compensa o parte din aceste creşteri.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.