Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest de solidaritate fără precedent în Sibiu: Un pensionar de 90 de ani și-a donat economiile pentru a salva nou-născuții cu patologii complexe

club.commonhealth.com.tw
pensie

Un pensionar din București, în vârstă de 90 de ani, originar din județul Sibiu, și-a donat economiile pentru a-i ajuta pe medicii din Sibiu să trateze și să salveze nou-născuții cu patologii complexe.

Potrivit organizației Salvați Copiii, Ioan Muțiu a donat 100.000 de lei pentru programul de combatere a mortalității infantile.

„Într-un context social complicat, în care presiunea asupra sistemului medical este uriașă, gestul de empatie fără precedent al acestui binefăcător, domnul Muțiu, nu poate fi decât contagios. Îi suntem recunoscători, este o lecție de bine care ne arată, o dată în plus, că solidaritatea este cel mai bun capital”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Cu acești bani, organizația va dota Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu cu un sistem ICU Monitor tip NicOne V32, cu 8 canale, necesar pentru monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților. Valoarea totală a echipamentului este de 128.342 de lei.

Echipamentul medical oferă medicilor capacitatea de a realiza evaluări mult mai precise, cuantificabile neurologic și o mai bună urmărire a progresului micilor pacienți, ceea ce poate face diferența, mai ales în cazul celor născuți înainte de termen.

„Aparatul permite monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților la termen și prematuri, ajutând în principal la diagnosticarea convulsiilor neonatale, dar și la identificarea leziunilor cerebrale asociate diferiritelor complicații ale afecțiunilor perinatale, stabilirea gradului de maturitate cerebrală, identificarea impactului unor terapii asupra funcționalității creierului și monitorizarea terapiei anticonvulsivante”, a precizat dr. Livia Ognean, șeful Secției de Neonatologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

În 2021, la Maternitatea sibiană au venit pe lume 2.185 de nou-născuți, dintre care peste 400 prematuri. În 2020, s-au înregistrat peste 3.000 de nașteri, dintre care peste 300 premature, iar 334 de copii au fost îngrijiți în secția de Terapie Intensivă neonatală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.