Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest de transparență din partea PMB: Răzvan Sava a publicat contractul prin care s-a făcut Arena Națională

245683937553657ac6d5029.18223987

Screenshot_2Primarul general al Capitalei, liberalul Răzvan Sava, a făcut public pe contul oficial de Facebook, contractul inițial de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare a Stadionului Național „Lia Manoliu”. Potrivit contractului publicat, reiese că este trecută suma de aproximativ 131 milioane de euro. Însă, potrivit unor anchete jurnalistice publicate pe mai multe site-uri, se arată că în perioada cât a fost primar Oprescu, suma a crescut până la 234 milioane de euro.

Conform datelor care reies din contractul făcut public, ulterior alegerii lui Sorin Oprescu în funcția de primar general, a fost semnat un act adițional de execuție a unor lucrări suplimentare, „reprezentând realizarea unui acoperiș retractabil pentru terenul de joc, pe o structură portantă unică și supraînălțarea terenului de joc, în vederea finalizării și punerii în funcțiune a obiectivului de investiții.” Primăria Capitalei se angaja astfel să achite pentru lucrarea suplimentară 100.950.000 lei, inclusiv TVA. Prin comparație, construcția integrală a stadionului „Cluj Arena” a costat Guvernul României și Consiliul Județean Cluj aproximativ 203.998.500 lei. Drept urmare, putem constata că pentru acest acoperiș s-a plătit aproximativ jumătate din suma care a fost investită pentru un stadion întreg. Mai mult decât atât, dacă Național Arena este construit exclusiv pentru fotbal, pe Cluj Arena se pot organiza și competiții de atletism.

Dacă în anul 2007, suma totală necesară construirii Național Arena era de 119 milioane euro, după alegerea lui Sorin Oprescu în funcția de primar general și semnarea unor acte adiționale, costul total s-a ridicat la 234 milioane euro.

Recent, presa a dezvăluit că tot din bani publici a fost plătită și ceremonia fastuoasă organizată de fostul premier Victor Ponta, ceremonie prin care și-a lansat candidatura la alegerile prezidențiale.

Pentru o lectură completă a contractului publicat de Primăria Capitalei puteți intra aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.