Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GEST elveţian - Novartis se angajează să doneze 130 milioane de doze de clorochină

www.novartis.com
Laborator Novartis

Laboratorul elveţian Novartis a anunţat că poate dona până la 130 milioane de doze de clorochină, un tratament împotriva malariei potenţial eficace în lupta împotriva noului coronavirus, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Grupul elveţian şi-a anunţat vineri, într-un comunicat, 'angajamentul de a dona până la 130 milioane de doze de 200 mg până la sfârşitul lui mai după ce autorităţile de reglementare îşi vor fi dat acordul pentru utilizarea sa în beneficiul pacienţilor cu COVID-19'.

Novartis mai arată că va solicita licenţe de la Food and Drug Administration (FDA), organismul federal care supervizează comercializarea medicamentelor în SUA, şi de la agenţii europene, dând asigurări, în special Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în legătură cu 'largul acces al pacienţilor care vor avea cea mai mare nevoie de acest medicament în lume'.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU .

Clorochina este un antipaludic necostisitor folosit de decenii inclusiv împotriva bolilor autoimune ca lupus sau poliartrită reumatoidă.

Conform unui studiu chinez publicat la mijlocul lunii februarie, un test clinic efectuat în zece spitale pe mai mult de 100 de pacienţi cu COVID-19 a oferit rezultate promiţătoare.

În prezent sunt în desfăşurare mai multe teste, mai ales în SUA şi Franţa, pentru a confirma sau infirma aceste ipoteze şi a măsura eventualele efecte secundare ale clorochinei în tratarea COVID-19.

Şi alte laboratoare, printre care Sanofi din Franţa şi Teva din Israel, au anunţat că vor să furnizeze stocuri de clorochină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.