Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gestul lui Trump față de fostul său consilier - A ordonat grațierea acestuia, condamnat la trei ani și patru luni de detenție

Tha New York Times
Donald Trump

Preşedintele SUA Donald Trump i-a comutat pedeapsa cu închisoarea fostului său consilier Roger Stone, condamnat în februarie la trei ani şi patru luni de închisoare în cadrul anchetei privind ingerinţa rusă în campanie prezidenţială din 2016, potrivit news.ro.

"Preşedintele Donald J. Trump a ordonat o măsură de clemenţă executivă pentru a-i comuta pedeapsa nedreaptă lui Roger Stone. El a suferit destul. Acum este un om liber", a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

Roger Stone ar fi trebuit să înceapă executarea pedepsei săptămâna viitoare, relatează BBC.

În februarie, imediat după condamnarea lui Stone, Donald Trump a explicat că intenţionează să îl graţieze pe fostul său colaborator în vârstă de 67 de ani.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Pe 15 noiembrie 2019, un juriu format din nouă femei şi trei bărbaţi l-a găsit vinovat pe Stone pentru toatele cele şapte capete de acuzare referitoare la minţirea Congresului, obstrucţionarea justiţiei şi intimidarea martorilor. Acuzaţiile provin din investigaţia consilierului special Robert Mueller, care prezintă amestecul Rusiei în alegerile din 2016 pentru susţinerea candidaturii lui Trump. Stone este unul dintre mai mulţi asociaţi ai lui Trump acuzaţi în ancheta lui Mueller.

Martorul pe care l-a intimidat Stone este un realizator de radio numit Randy Credico, care a fost chemat să fie audiat în Congres şi să vorbească cu FMI în legătură cu amestecul Rusiei în alegeri.

În emailuri şi mesaje text, Stone i-a spus lui Credito, printre altele: ”Pregăteşte-te să mori”, ”Eşti un şobolan. Un turnător”, şi ”Obstrucţionează”.

În cursul audierii, Trump s-a plâns pe Twitter că Departamentul de Justiţie ar fi trebuit să îi pună sub acuzare pe fostul şef al FBI James Comey şi pe fostul adjunct  al acestuia Andrew McCabe, pentru minciuni. Departamentul de Justiţie a optat să nu îi pună sub acuzare pe cei doi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.