Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GESTUL României de ziua sa naţională faţă de ALBANIA, după cutremur- Trimite ajutoare de strictă necesitate cu două aeronave

Guvernul a anunţat că, duminică, vor fi trimise în Albania două aeronave pline cu corturi, saci de dormit, paturi, pături, saltele şi cearşafuri. De asemenea, aeronavele vor aduce în România, cele 52 de persoane care au participat în ultimele zile la operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor cutremurului, potrivit NEWS.ro.

”La propunerea Ministerului Afacerilor Externe şi urmare a consultărilor cu autorităţile albaneze, Guvernul României va trimite ajutoare umanitare ce constau în bunuri de strictă necesitate: corturi, saci de dormit, paturi, pături, saltele şi cearşafuri. În cursul zilei de astăzi, 1 decembrie 2019, două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor efectua un zbor pentru transportul ajutoarelor umanitare oferite de către România, precum şi pentru redislocarea în ţară a echipei RO-USAR şi a echipamentelor de intervenţie din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care a efectuat misiuni de căutare-salvare în zona afectată de seismul produs în 26 noiembrie 2019”, a transmis Guvernul, printr-un comunicat de presă.

Reprezentanţii Executivului au transmis, din nou, condoleanţe poporului albanez.

Citeşte şi: Bilanț TRAGIC în Albania: autoritățile au încheiat operațiunile de căutare

”Guvernul României transmite încă o dată întreaga solidaritate faţă de poporul albanez, condoleanţe pentru familiile persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma seismului şi însănătoşire grabnică persoanelor rănite. De asemenea, Executivul condus de premierul Ludovic Orban exprimă întreaga disponibilitate de continuare a sprijinului umanitar acordat de România”, a mai transmis Guvernul.

Citeşte şi: Ministrul de interne, Marcel Vela: 'Membrii echipei de căutare care au plecat în Albania, printre puținii acreditați ONU'

Operaţiunile de salvare şi recuperare a supravieţuitorilor cutremurului din Albania s-au încheiat, a anunţat, sâmbătă, premierul Edi Rama. Bilanţul seismului este de 51 de morţi, iar autorităţile cred că printre ruine nu mai este niciun cadavru.

Peste 50 de salvatori români au plecat, marţi, în Albania, pentru a participa la operaţiuni de căutare şi salvare a supravioţuitorilor cutremurului.

Seismul care a lovit marţi Albania a avut magnitudinea 6.4.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.