Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghana a ținut epidemia sub control prin testare şi anchete epidemiologice, susţine preşedintele ghanez

Operation World
Ghana

Un program riguros de testare şi de identificare a contacţilor persoanelor testate pozitiv pentru noul coronavirus a permis statului african Ghana să evite o explozie de cazuri de COVID-19 care i-ar fi copleşit sistemul sanitar, a declarat miercuri preşedintele ghanez Nana Akufo-Addo, citat de Reuters.

Ghana, ţară cu circa 31 de milioane de locuitori, a efectuat până în prezent aproximativ 110.000 de teste pentru COVID-19. Au fost astfel confirmate până la ora actuală 1.671 de cazuri de îmbolnăvire, dintre care 18 s-au soldat cu decese, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

''Nu vedem acea explozie relativ mare de care ne-am temut pentru ţara noastră la început, prin urmare capacitatea de a gestiona situaţia celor confirmaţi este oarecum în limitele mijloacelor noastre'', a spus preşedintele ghanez la o conferinţă de presă, anunţând ridicarea măsurilor de izolare dispuse cu trei săptămâni în urmă pentru cele două principale oraşe ale ţării, capitala Ghana şi Kumasi.

''După trei săptămâni, suntem mulţumiţi că am înţeles mişcarea virusului şi am ridicat restricţiile, dar continuăm strategia de trasare (a contacţilor - n.red.), testare şi tratare'', a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.