Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Falcă INTERVINE în scandalul din PNL: 'Orban trebuie să rămână un om respectat'

Inquam Photos - Octav Ganea
Gheorghe Falcă

Gheorghe Falcă, vicepreședinte PNL, a declarat marți, la B1 TV, că Ludovic Orban trebuie să rămână un om respectat deoarece, sub conducerea lui, partidul a reușit să dărâme Guvernul Dăncilă și să gestioneze două crize, una sanitară și una economică. El a ținut să laude fostul Guvern Orban pentru că a ajutat companiile afectate de criză, dar și pentru că a accelerat ritmul absorbției de fonduri europene, România ajungând din codașă fruntașă la acest capitol.

Declarațiile vin în contextul în care Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, și Robert Sighiartău, secretar general al partidului, i-au cerut lui Orban demisia de la conducerea PNL. „Tot ce am de discutat, discut în interiorul PNL. PNL a avut un Congres în iunie 2017 și va avea un Congres în cursul acestui an. Până atunci eu sunt președinte. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunța public acest lucru”, a spus Orban într-o primă reacție publică pe acest subiect.

Falcă, vicelider în PNL, a declarat că Ludovic Orban trebuie să rămână un om respectat, dat fiind că, sub conducerea lui, Partidul Național LIberal a reușit să dea jos Guvernul Dăncilă, dar și să gestioneze criza sanitară și economică izbucnite anul trecut. Indiferent ce poziție va avea în partid, a mai spus Falcă, Ludovic Orban, ca președinte al Camerei Deputaților, face parte dintr-un mecanism ce trebuie să funcționeze corect, ca guvernarea să dea rezultate.

„Eu îmi apreciez toți colegii, de aceea n-o să spun niciodată în public ce vorbesc cu fiecare din cei trei - cinci - zece oameni pe care i-ați enumerat. Ceea ce pot să spun este că Ludovic Orban trebuie să rămână un om respectat. Ceea ce a reușit să facă în 2019, prin căderea Guvernului Dăncilă, a fost o mare minune, apoi gestionarea anului 2020 cu cele două crize, criza de sănătate și criza economică, e din nou o mare realizare. Gândiți-vă că atunci fugeau oamenii politici de responsablitate.

Citește și: Florin Cîțu ‘țopăie’ de fericire: ‘Banca Mondială confirmă: măsurile pe care le-am luat în contextul pandemiei COVID-19 clasează România în topul țărilor cu cele mai multe și aplicate măsuri din lume’

Evident, în PNL vor fi în toamnă alegeri. Vom vedea cine candidează și ce platforme vor fi. De aceea, azi în PNL avem responsabilitatea să guvernăm corect și bine pentru români, iar Ludovic Orban, prin poziția lui de președinte al Camerei Deputaților face parte din exact mecanismul care trebuie să funcționeze corect, indiferent de poziția pe care o va avea în partid, ca programul de guvernare să aducă rezultate”, a declarat Gheorghe Falcă.

Acesta a mai spus că PNL nu și-a atins obiectivul electoral, dar asta pentru că a luat măsuri dure chiar în campanie pentru limitarea răspândirii cronavirusului. Și asta a fost bine, căci sănătatea românilor e pe primul plan.

„Da, putem spune că nu ne-am atins obiectivul electoral, dar între a alege vot pentru oameni, sănătate pentru oameni... În campanie s-au luat măsuri dure care ne-au costat, dar am salvat oameni și azi suntem mândri că suntem pe lista pozitivă a ceea ce înseamnă gestionarea pandemiei”, a mai spus liberalul.

Falcă a lăudat apoi activitatea fostului Guvern Orban, subliniind că România, din codașă, a deveni fruntașă la absorbția fondurilor europene. El și-a manifestat speranța că Marcel Boloș, fost ministru al Fondurilor Europene, își va găsi un loc în administrație deoarece e un om care a demonstrat.

„Gândiți-vă că avem acele 80 de miliarde la dispoziția României pe acești șapte ani care vor aduce schimbări majore, plus politica europeană, iar recunoașterea pe care a avut-o Guvernul Orban în Europa e o recunoaștere pozitivă.

Vreau să știți că România, în 2020, e a treia țară în Uniunea Europeană ca atragere a fondurilor europene. Noi, care eram codași, am ajuns în vârf, iar aici trebuie să-i mulțumim încă o dată domnului Boloș și aș vrea să-l văd undeva în structurile acestea administrative, pentru că e un om comepetent și respectat aici la Bruxelles.

Noi am fost primii care luat ajutor de stat și am ajutat companiile, am primit cel mai rapid 350 de milioane de euro pentru spitalele din România. Toate aceste lucruri au fost făcute de un guvern liberal”, a mai precizat Gheorghe Falcă, acum europarlamentar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.