Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Hagi, despre reluarea Ligii I: Nu trebuie să fim disperaţi să jucăm, ci trebuie să ne gândim la viitor

www.gsp.ro
Gică Hagi

Antrenorul echipei de fotbal FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat, miercuri, că în condiţiile crizei provocate de pandemia de coronavirus pe el îl interesează foarte mult cum se va desfăşura Liga I din sezonul următor şi nu dacă se vor mai disputa meciurile din actuala ediţie de campionat.

Citește și: Rareș Bogdan și Florin Roman au EXPLODAT în ședința PNL: ne MĂCELĂREȘTE PSD!/ Nu mă mai duc la TV-uri .

"Am început să ne plictisim, a trecut destul de mult timp şi ne-am dori să începem cât mai repede. Dar trebuie să ne adaptăm şi să vedem ce decizii se vor lua. Conducerea (n.r. - FRF şi LPF) trebuie să ne zică ce se va întâmpla mai departe, noi doar aşteptăm. Vom vedea. Olanda a luat această decizie de îngheţare a campionatului, fiecare ţară o ia în felul ei. Trebuie judecat foarte bine. Apoi trebuie să vedem ce facem şi pe termen mediu şi lung, nu doar pe termen scurt, adică următoarele 2-3 luni. Nu contează că e vorba despre Liga I, Liga a II-a, play-off sau play-out... e vorba despre fotbalul românesc. Când se întâmplă aşa ceva trebuie consultată toată lumea şi luată o decizie importantă. Nu trebuie să fim superficiali, să luăm deciziile într-o zi. Trebuie să fim responsabili. Pe mine mă interesează foarte tare ce va fi din vară încolo... ce se întâmplă cu actualul sezon, că mai jucăm, că nu mai jucăm, că îl terminăm sau nu... putem să discutăm, dar important e cum mergem înainte", a spus Hagi la postul Pro X.

"Într-o perioadă aşa de lungă în care jucătorii nu au fost activi, nu au făcut antrenamente afară, e clar că trebuie o pregătire de 3-4 săptămâni. Plus că trebuie meciuri amicale şi cu cine joci? Pentru că ritmul şi forma îţi vine numai dacă joci amical sau oficial. Nu trebuie să fim disperaţi să jucăm, ci trebuie să ne gândim la viitor. Aşa văd eu. Pentru că sunt mai multe aspecte, printre care şi cel financiar. În joc sunt cluburi, jucători, suporteri, deţinători de drepturi TV şi parteneri şi sponsori. Trebuie să aflăm opinia tuturor şi să ajungem la o concluzie. Mai ales că 70-80% din acest campionat e jucat. Aşa că trebuie să te adaptezi la situaţia de fapt, care nu e aşa de gravă, pentru că s-a jucat. Important e ce facem din vară încolo", a adăugat el.

Tehnicianul este de părere că pandemia de coronavirus va provoca pierderi de până la 50% pentru fotbalul românesc şi cel mondial: "Impactul financiar e la fel ca peste tot. Este pandemie, e o chestiune mondială... şi atunci impactul e destul de mare. Problemele cu care ne confruntăm noi se confruntă şi cluburile mari ale lumii. E situaţie de criză peste tot. Preocuparea e foarte mare şi afară, să nu se creadă că afară ei stau liniştiţi. Din contră. Pierderea la ei şi la noi va fi de până în 50%. La unii poate să fie pierdere de 40, la unii de 30 sau de 20%, depinde. Asta depinde de fiecare cum gestionează criza. Noi avem bugetele noastre în Liga I, cei de afară au de făcut 1 miliard sau 500 de milioane de euro... bani pe care trebuie să îi producă. Deci e o problemă în toate ţările".

De asemenea, sumele de transferuri vor scădea semnificativ după pandemie. "Poate cluburile mari precum Real Madrid vor mai ajunge la sume mari, dar eu cred că transferurile uşor-uşor vor scădea în medie cu 50%. Nu ştiu dacă la noi vor mai fi aceleaşi sume... nu cunosc cererea şi oferta. Dar importantă este realitatea. Piaţa îţi dă valoarea. Dar eu spun că totul va scădea până în 50%. Nu mai poţi să ţii preţurile ca înainte. Dar poate sunt şi cluburi care ţin la preţul jucătorilor şi vor să îi vândă bine. Dar aşa cred ei, fiecare are strategia lui", a menţionat antrenorul.

Gheorghe Hagi susţine că şi-ar dori ca Liga I să aibă 18 echipe şi să nu se mai desfăşoare în sistem play-off/play-out. "România ar fi bine să aibă campionat cu 18 echipe. Un campionat normal, aşa cum se joacă în toate ţările. Pentru că e o ţară cu 19-20 de milioane de oameni, avem o tradiţie şi sunt judeţe importante care ar trebui să ajungă în Liga I. Mie aşa mi-ar plăcea, să fie campionat cu 18 echipe, nu cu play-off şi play-out. Ăsta e gândul meu", a explicat Hagi.

El este de părere că dezvoltarea fotbalului şi a sportului în general trebuie să pornească de la infrastructură. "Eu tot am spus că trebuie făcut un nou stadion la Constanţa, un stadion frumos, competitiv şi mare. Dar nu decid eu. Eu aş crea o lege prin care să fie obligatoriu ca o reşedinţă de judeţ să facă stadioane, să renoveze infrastructura sportivă. Au trecut 30 de ani, nu mai suntem în primii 5 ani după Revoluţie. Deci în momentul de faţă infrastructura sportivă trebuie să fie obligatorie. Pentru ca suporterii să vină să ne vadă", a subliniat Gheorghe Hagi.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Departamentul de Competiţii al LPF a înaintat către FRF un program pentru desfăşurarea tuturor etapelor rămase de disputat până la finalul acestui sezon competiţional, având ca moment de reluare a competiţiei data de 5 iunie.

Citește și: Ludovic Orban le promite românilor de peste 65 de ani: Orice relaxare îi va include și pe părinții și bunicii noștri / VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.