Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Hagi, `tun` financiar după câștigarea titlului în Superligă: Farul va încasa o sumă fabuloasă de la LPF

Hagi bani

După ce a devenit campioană a României,  Farul va încasa o sumă importantă de bani. Echipa condusă de Gică Hagi a reușit să învingă FCSB în penultima etapă a play-off-ului Ligii 1, provocând o sărbătoare imensă pe stadionul din Ovidiu.

Farul a avut un sezon remarcabil și s-a distanțat la patru puncte de FCSB cu o etapă înainte de finalul sezonului. Echipa antrenată de Gheorghe Hagi obținut cea de-a 23-a victorie în acest sezon, iar rezultatul ultimei etape nu mai contează, chiar dacă va juca în deplasare împotriva campioanei ultimilor cinci ani, CFR Cluj.

Gică Hagi a dat şi un „tun” financiar, după ce şi-a ajutat echipa să câştige titlul. Farul va fi recompensată de LPF cu peste 2.5 milioane de euro. Marea lovitură o poate da în preliminariile UEFA Champions League, acolo unde constănţenii au obţinut calificarea după ce au devenit campionii Superligii, potrivit AS.ro.

Liga va transfera prima tranșă de bani în conturile echipei "Regelui" în luna iulie. Suma totală pe care Farul o va primi este de 2.640.000 de euro. FCSB, deși a ratat titlul, își va asigura  sumă de 2.540.000 de euro. Echipa clasată pe locul 3, care va fi decisă între CFR Cluj și Universitatea Craiova, va primi 2.350.000 de euro.

Sezonul viitor va fi ultimul cu actualele premii acordate. După această perioadă, echipele din Superligă vor beneficia de un milion de euro în plus pentru a fi distribuit între ele. Încă un milion de euro va fi alocat cluburilor în funcție de audiență.

Acum, Farul își îndreaptă atenția către un sezon european cât mai lung. Echipa va intra în primul tur al preliminariilor UEFA Champions League, iar în cazul în care reușește să ajungă în play-off, va primi un premiu în valoare de 10 milioane de euro. O calificare în faza grupelor ar aduce încă 20 de milioane de euro în conturile clubului!

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.