Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Ialomiţianu: Coaliţia PSD-PNL încearcă să păcălească pensionarii printr-o nouă lege înainte de alegeri, aşa cum au procedat şi în anul 2019

Radu Pop
newsbv.ro
Gheorghe Ialomitianu

Gheorghe Ialomiţianu: “Coaliţia PSD-PNL încearcă să păcălească pensionarii printr-o nouă lege înainte de alegeri, aşa cum au procedat şi în anul 2019”

PMP solicită coaliţiei PSD-PNL să prezinte Parlamentului României cât mai urgent strategia fiscal-bugetară, pentru a fi discutată înainte de aprobarea proiectului de lege privind sistemul de pensii. Aceasta este singura modalitate prin care Guvernul Ciolacu va demonstra că sunt resurse bugetare pentru cele două majorări ale pensiilor în 2024.

“Potrivit Legii 69/ 2010 privind responsabilitatea fiscal-bugetară, Guvernul Ciolacu avea obligaţia să depună Strategia fiscal-bugetară până la data de 15 august 2023. Acest document trebuia să cuprindă estimarea veniturilor, cheltuielilor, a deficitului bugetar, inclusiv cheltuielile cu pensiile în anul 2024. Pe baza acestui document se elaborează bugetul asigurărilor sociale, care ar trebui să cuprindă şi majorarea pensiilor şi sursele de finanţare a acestor majorări. Această situaţie trebuie lămurită, având în vedere că ministrul de Finanțe spune că majorarea pensiilor nu este posibilă fără majorarea impozitelor. Mai mult, ministrul de Finanțe afirmă că orice creştere a pensiilor din luna septembrie 2024 trebuie să fie amânată, propunere susţinută şi de Fondul Monetar Internațional. Deci, care variantă este cea adevărată? Pensionarii trebuie să ştie”, ”, a explicat Gheorghe Ialomiţianu, vicepreşedinte PMP şi preşedinte PMP Braşov.

Este greu de crezut că Guvernul Ciolacu va aplica noua lege a sistemului de pensii atât timp cât Legea 127/ 2019 care prevede eliminarea inechităţilor din sistemul de pensii a fost amânată din lipsa resurselor bugetare, deşi PSD a promis că va respecta această lege din prima zi de guvernare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.