Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Piperea afirmă că Orban ar putea răspunde penal în cazul Manciu: 'Cerințele de competență s-au abrogat pe motive ideologice'

gheorghe piperea

Avocatul Gheorghe Piperea reacţionează la cazul consilierului de stat Andi Manciu, şeful Grupului de Comunicare Strategică, numit în funcţie deşi nu are diplomă de licenţă. Piperea afirmă că la mijloc ar putea fi infracţiuni de fals şi uz de fals, iar premierul ar putea răspunde şi el penal pentru favorizare sau omisiunea sesizării. Mai mult, toate actele semnate de Manciu ar putea lovite de nulitate.

"Un individ care se angajează pe funcția de consilier de stat, despre care știa că necesită o diplomă de licență, comite infracțiunile de fals și uz de fals declarând la angajare că deține diploma respectivă deși nu o are.

Demnitarii* care îl angajează și, ulterior, omit să îl denunțe organelor de cercetare penală, pot fi considerați favorizatori și, respectiv, autori ai faptei penale de nedenunțare a unor infracțiuni.

Toate actele juridice, inclusiv cele cu caracter normativ, pe care le-a emis și semnat făptuitorul, sunt nule. Inclusiv cele de cenzură, inclusiv sesizările către feisbuc sau către serviciile secrete făcute cu intenția de a-i monitoriza și pedepsi pe “negaționiști”. Apropo, trebuie să fii deosebit de prost ca să te bazezi pe producțiile literare ale unui falsificator pentru a cataloga o informație sau știre ca falsă.

E valabil și pentru cazul unui individ care a îndeplinit ani de zile funcția de director adjunct al orniss (instituția care emite certificate de acces la secrete de stat) și de șef al spălării banilor și care și-a falsificat diploma de bac, precum și pentru favorizatorii și nedenunțătorii lui.

Dar, dacă pentru asttel de demnități deținute și exercitate de iexperții, ielitele, atârnătorii și bombardierii penelé nu e nevoie de diplome universitare reale, ci doar de școala vieții pă driapta, atunci nimic din cele de mai sus nu e valabil.

Adevărul e că, atunci când vezi manageri de spital foști condamnați penal pentru mită universitară sau manageri de spital fără drept de liberă practică în domeniul medical și statui pandemice care nu și-au luat niciodată rezidențiatul, iar pe nou-normali îi vezi aplaudând și exprimându-și violent încrederea în asemenea iexperți, pesemne că cerințele de competență s-au abrogat pe motive ideologice.

*precum sectetarul general al guvernului, cancelarul premierului sau premierul", scrie Piperea pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.