Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Piperea, atac INCENDIAR la adresa lui Florin Cîțu: Exaltatul de la MF joacă la păcănele împrumuturile României

Gheorghe Piperea

Avocatul Gheorghe Piperea susține că maximul atins de moneda euro reprezintă doar începutul, iar în perioada următoare, așa cum susținerea Florin Cîțu ”exaltatul de la MF”, va ajunge la 5,2 lei/euro.

Citește și: Dana Budeanu desfiinţează strategia PSD: 'Ok, politica e curvă. Bă, da' nu se mai poate. Asta e o mizerie care vă va îngropa' (VIDEO)

”Incepe declinul leului fata de euro catre un curs de 5,2 lei/euro, asa cum profetea anul trecut exaltatul de la MF (tipul care joaca nestingherit pacanele cu imprumuturile Romaniei). 
Ati priceput? Veti avea de dat 5,2 lei pentru un euro, iar ratele la banca, facturile la utilitati, accizele la carburanti, certificatele de emisii de CO2, incluse in costul energiei, vor fi majorate in mod corespunzator. 
Si asta nu e tot. Pentru ca acelasi exaltat jucator la pacanele a creat din pix deficit bugetar suplimentar, ratingul de tara a scazut, cu consecinta ca ratele la banci vor creste corespunzator, pe doua paliere - va creste costul cu riscul de tara (evident ca nu stiti ca in dobanda este ascuns si acest cost) si va creste Robor (nu stiti, de asemenea, ca Robor urmeaza dobanzile practicate de banci atunci cand imprumuta statul, iar statul este imprumutat, in prezent, cu dobanzi de 4-5% pe an). 
Inca nu e tot. Incepand cu 1 iunie, se liberalizeaza costul gazelor. Nu mai sunteti protejati de nicio plafonare a acestui cost, intrucat OUG 114//2018 a fost "ucisa" (asa a declarat la um 0024 tv individul din fruntea MF). Veti plati cu cel putin o treime mai mult decat platiti acum. Iar daca un alt inteligent din demisul guvern Orban, ma refer la tipul de la Economie, isi va pune in practica strategia de demolare a sistemului centralizat de termoficare din Bucuresti, subventia de la Primarie va fi eliminata, cu consecinta ca bucurestenii vor plati de 3 ori mai mult decat acum pe fiecare gigacalorie. Nu cu o treime (33%), ci de trei ori mai mult (300%).

PS De retinut ca, in timp ce toate aceste "lucruri fantastice" pentru romani vor curge ca loviturile de baros, companiile energofage vor fi scutite de costurile suplimentare ale scumpirii gazelor, caci le va suporta statul, cu titlu de ajutor, evident, din banii nostri. Este vorba de mai mult de 800 de milioane de euro anual. Bancile pot fi in continuare cat se poate de lacome, caci s-a abrogat taxa pe lacomie. Vor putea face in continuare profituri de cazino din suferinta oamenilor. Sa traiti bine, in Romania normala!”, scrie Gheorghe Piperea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.