Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Piperea: 'MCV este expirat de 12 ani. România ar trebui să ceară de urgență ridicarea acestuia'

gheorghe piperea

Avocatul Gheorghe Piperea, profesor de Drept comercial la Facultatea de Drept a Universității București, afirmă că Mecanismul de Cooperare și Verificare, prin care Comisia Europeană verifică respectarea standerdelor statului de drept în România, a expirat în 2010. Acesta amintește și faptul că dreptul UE prevalează asupra legilor interne, însă nu și asupra Constituției, în contextul recentei decizii contrare a Curții de Justiție a UE, criticată public și de Curtea Constituțională.

„MCV este expirat de 12 ani. România ar trebui să ceară de urgență ridicarea acestuia.

Nu doar că MCV nu face parte din Dreptul Uniunii Europene, fiind un mecanism de verificare, o recomandare de bună practică în justiție. MCV e caduc.

Așadar, MCV nu poate prevala asupra Constituției României.

Pe de altă parte, potrivit art.148 alin.2 din Constituție, Dreptul Uniunii Europene (includ aici și deciziile CJUE) este prioritar față de legile interne, iar nu față de Constituție.

Așadar, dezbaterea asupra priorității MCV și a deciziilor CJUE în raport de Constituția României este tendențios orientată către concluzii greșite. Mai mult chiar, părtinirea și caracterul subiectiv al acestor concluzii duc către transformarea euroscepticismului în eurofobie. Celor care apasă pedala accelerației către această concluzie, le reamintesc ce spun chinezii seculari: ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să ți se întâmple.

Că tot mă suspectează radio Europa liberă de partizanat pro-RoExit: nu sunt pentru RoExit, mai ales că acest popor a plătit enorm pentru apartenența la acest club regresist și din ce în ce mai totalitar, dar s-ar putea să ajung să fiu, curând”, scrie Gheorghe Piperea pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.