Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Stan, după deciziile controversate în dosarele lui Hrebenciuc și S. Ghiță: 'Am avut discuții cu DNA, nu a formulat obiecțiuni'

Inquam Photos / George Calin
gheorghe stan

Gheorghe Stan, fostul șef al Secției pentru anchetarea magistraților și noul judecător CCR, a declarat, într-un interviu exclusiv pentru MEDIAFAX, că retragerea apelurilor din dosarele lui Viorel Hrebenciuc și Sebastian Ghiță a avut la bază corespondența cu șeful DNA, care a împărtășit opinia.

„Aici nu este vorba de „bine aranjați, freze sau competențe 0 barat”, așa cum spunea cineva recent în mediul online, ci de faptul că la nivelul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție s-a făcut o analiză complexă, completă și responsabilă având la dispoziție întreaga documentație care a stat la baza acestor decizii. Referitor la cele două dosare la care faceți referire, fără a comenta conținutul acestora, pot să vă spun că am avut discuții cu procurorul-șef DNA, care a împărtășit punctul nostru de vedere cu privire la oportunitatea retragerii căii de atac. Există și o corespondență scrisă în care am transmis Direcției Naționale Anticorupție punctul nostru de vedere, raționament la care DNA nu a formulat obiecțiuni”, a declarat fostul șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, Gheorghe Stan, într-un interviu exclusiv pentru MEDIAFAX.

SURSE - A început NEBUNIA în PNL: apropiații lui Rareș Bogdan, confruntare directă cu Ludovic Orban

Este vorba despre retragerea apelurilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, de către Secție, în dosarele lui Sebastian Ghiță (achitat în primă instanță) și al lui Viorel Hrebenciuc (condamnat la 2 ani de închisoare). În dosarul lui Hrebenciuc, instanța supremă deja a admis retragerea apelului.

De asemenea, noul judecător al Curții Constituționale a mai vorbit și despre atacurile la adresa Secției pe care a condus-o.

„Este evident pentru orice persoană de bună credință că Secția este ținta unor atacuri repetate și absurde, aflate la limita legii și acest aspect nu face decât să polarizeze și mai mult sistemul judiciar, să îl împartă între cei care respectă legea și cei care sunt abuzivi. Însă ce vreau să vă precizez este că toate aceste atacuri nu au fost de natură să ne împiedice în desfășurarea activității, în dosare la care s-a făcut referire prin mass-media”, a mai declarat Gheorghe Stan.

Interviul integral pe care fostul șef al Secției de anchetare a magistraților și noul judecător al CCR, Gheorghe Stan, l-a acordat agenției de presă MEDIAFAX va fi difuzat în cursul zilei de miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.