Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghiță, pe lista 'Most Wanted' de ieri și de azi: Românii celebri căutați internațional

interpol

Au crezut că pot fugi de brațul lung al legii. Unii au și reușit. Alții au fost capturați și aduși în țară pentru a-și ispăși pedepsele. Printre miile de români care au ajuns pe lista persoanelor date în urmărire internațională se numără și zeci de celebrități, oameni de afaceri sau politicieni. Sebastian Ghiță este doar ultimul de pe o lungă listă.

Vezi și: Sebastian Ghita a fost arestat. A fost capturat în Serbia cu acte false slovene/ VIDEO

Vezi și: Prinderea lui Ghiță, subiectul zilei în presa din Serbia - FOTO

STIRIPESURSE.RO vă prezintă alte cazuri de infractori căutați internațional, prinși sau nu.

Români celebri încă dispăruți:

Codruț Marta - Codruț Marta a fost șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, pe vremea când acesta era președintele ANAF. Codruț Marta este acuzat în mai multe dosare de evaziune fiscală, cu prejudicierea statului român cu 25 de milioane de dolari. Urmărirea penală a lui Marta a început în mai 2012, dar lipsa indiciilor poate duce la posibilitatea de a fi declarat mort.

Marko Attila Gabor - Judecătorii au emis mandat de arestare în lipsă pentru Marko Attila şi este acum căutat internaţional, după ce a plecat în Ungaria şi demisionat din Parlamentul României. Fostul deputat este acuzat de abuz în serviciu în dosarul despagubirilor supraevaluate de la ANRP. Prejudiciul adus statului român în acest dosar este de 84 de milioane de euro.

Zaher Iskandarani - Cetăţean roman de origine siriană, condamnat pentru săvârşirea de evaziune fiscală, scăpat ca prin minune de executarea pedepsei cu închisoarea.

Romeo Ursu - "Boenică" este unul dintre cei mai căutați interlopi români, condamnat pentru înșelăciune. În 2015, un tabloid a realizat un interviu cu Ursu, care se afla în Iordania.

Români celebri dați în urmărire internațională și găsiți:

Omar Hayssam - Om de afaceri sirian cu cetățenie română, prima persoană condamnată pentru terorism în România, după implicarea în cazul jurnaliștilor români răpiți în Irak. Dispărut din țară în 2006, a fost prin în iulie 2013. În aprilie 2016 i s-a retras cetățenia română.

Gregorian Bivolaru - Pe numele său a fost emis un mandat de executare a pedepsei, pentru „act sexual cu un minor, fiind condamnat la 6 ani”. Dat în urmărire încă din 2004, Bivolaru a fost prins în Franța, în februarie 2016.

Florian Walter - Patronul Romprest, fost investitor la echipele de fotbal U Cluj și Petrolul Ploiești, este acuzat de evaziune și spălare de bani. El a fost dat în urmărire internațională pe data de 19 mai 2015, în baza unui mandat emis de Tribunalul Prahova și a fost găsit câteva săptămâni mai târziu în Emiratele Arabe Unite. A fost extrădat abia în martie 2016.

Mihai Necolaiciuc - Fostul director CFR, cercetat de DNA în mai multe dosare și condamnat, a fugit din țară în februarie 2005, în Republica Moldova, a fost ulterior localizat în Austria. Necolaiciuc a fost arestat de Agenții Departamentului american pentru Imigrări la data de 17 iunie 2009, dar a fost extrădat abia în 2011.

Nicolae Popa - Fost director Gelsor, colaboratorul lui Vîntu a fost condamnat pentru devalizarea FNI. Fiind plecat din țară din 2000, Popa a fost arestat pe 1 decembrie 2009 în Jakarta, Indonezia, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale. Arestarea acestuia a fost adevărată lovitură de imagine în favoarea fostului președinte Traian Băsescu. Popa a fost extrădat în România pe 21 aprilie 2011.

Mihai Tânjală - A fost dat în urmărire internațională la data de 7 iunie 2012. Mandatul a fost emis în baza sentinței de condamnare la cinci ani de închisoare, pronunțată de Tribunalul Giurgiu, pentru infracțiuni de corupție. Trei ani mai târziu, în octombrie 2015, Tânjală, fost deputat PDSR (1995-1996) și fost ofițer de contrainformații înainte de 1989, a fost reperat și arestat în Insulele Cayman, un teritoriu britanic din Marea Caraibelor. A fost extrădat în octombrie 2016.

Mihail Boldea - Fost deputat PDL, acuzat de DIICOT de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. Pe 22 martie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Mihail Boldea. A fost dat în urmărire internațională, iar pe data de 26 martie s-a predat la Consulatul României din Nairobi, Kenya.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.